Szerző: Gálffy Csaba

2014. június 25. 10:56

Xbox-veterán cég készítheti az Oculus Rift kontrollerét

A Microsoft ernyője alól "lopta ki" a Carbon Designt az Oculus, a cég korábban a szoftvercég ikonikus hardvereinek fejlesztésében, tervezésében vállalt aktív szerepet. A jövőben az Oculus Rift kontroller problémáját és a gyártásra való előkészítést oldhatják meg.

Felvásárolta az eredeti Xbox kontrollert tervező csapatot az Oculus VR - jelentette be a két cég. A Carbon Design és az Oculus VR már több mint egy éve dolgozott egy közös hardverprojekten, az együttműködés vége felvásárlás lett, a tranzakció összege nem nyilvános. A bejelentés szerint a Carbon Design irodái maradnak Seattle-ben, az Oculus K+F csapata pedig a közeli Redmondban dolgozik, a távolság nem jelentős, a központ áthelyezésére nincs szükség. A viszonylag kis felvásárlás várhatóan nyár végére hivatalosan is lezárul, az egyszerű papírmunkán túl komplex engedélyeztetési eljárásra most nem lesz szükség.

Immár házon belül is van kompetencia

Az Oculus VR hardveres termékfejlesztési kompetenciái korlátozottak, ezért kérték fel már korábban a Carbon Designt bizonyos feladatok átvállalására. A kis cég felhasználói igények kutatásával, formatervezéssel, ipari tervezéssel, ergonómiával foglalkozik, ezt kínálja szolgáltatásként más vállalatok számára. A Carbon Design egyik legfontosabb partnere a Microsoft volt, a ennek keretében a Carbon végezte például az Xbox és Xbox 360 kontrollerének műszaki tervezését, de volt szerepük az első Kinect megalkotásában, valamint a Microsoft Arc Touch Mouse létrehozásában is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A felvásárlást követően az Oculus VR-en belül várhatóan a termék fizikai implementációjának feladata hárul majd a Carbon Design csapatára. A prototípusok gyártásra való előkészítése, ergonómiai kihívások megoldása mellett az Oculus Rift kontroller-kérdését is megválaszolhatják. A virtuálisvalóság-szemüveg fejlesztése ugyanis jól halad, az Oculus azonban még nem mutatta be, milyen kontrollert párosít majd a VR-rendszerhez. A korábban demózott kesztyű ugyanis erősen kísérleti stádiumban van, az első generációs, kereskedelmi forgalomba kerülő Rift valószínűleg hagyományosabb inputeszközzel debütál majd.

VR-álomcsapat

Az Oculus az elmúlt időszakban a fejlesztői csapat megerősítésére koncentrált, nemrég csatlakozott a céghez Jason Holtman, a Steam megalkotója és Jason Rubin, a Naughty Dog játékfejlesztő cég társalapítója is. Az Oculus célja egy játékipari "dream team" összehozása - ebben a Facebook által biztosított stabil pénzügyi háttérre is támaszkodhat. A koncepcióba jól illeszkedik a Carbon Design csapatának felvásárlása, a tervezőstúdió tényleg világszínvonalú munkákat végzett a múltban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról