Szerző: Koi Tamás

2014. június 24. 10:28

Itthon is jöhet a gigabites otthoni internet

Jelentősen felgyorsíthatja otthoni internetelőfizetéseinek átviteli sebességét a DIGI Magyarország. A cég az országban először kínálhat olyan vezetékesinternet-csomagokat, melyekkel ideális esetben akár 1 Gbps letöltési sávszélességet is el lehet érni.

HIRDETÉS

A jelenleg elérhető leggyorsabb internetcsomagokhoz képest is legalább háromszor, négyszer gyorsabb otthoni internet-előfizetések bevezetésére készül a DIGI Magyarország. A szolgáltató több, egymással egybecsengő, de nem hivatalos forrás szerint rövidesen olyan vezetékes internetkapcsolatot fog kínálni ügyfeleinek, mellyel akár másodpercenként 1 gigabites letöltési sávszélesség is elérhető lesz. Ahhoz azonban, hogy ilyen elképesztő sávszélességet lehessen internetezni, több műszaki feltételnek is teljesülnie kell.

A DIGI a sávszélesség-emelést jelenlegi, FTTB rendszerű kábelhálózatán a hálózati eszközök cseréjét követően hajtja végre, fokozatosan. Az új díjcsomagok bevezetése legkorábban augusztusra várható, a cég vélhetően a jelenlegi kínálat megtartása mellett vezeti majd be a szupergyors eléréseket, a szolgáltatói oldalon lévő hálózati eszközök cseréje mellett a nagyobb sávszélesség eléréséhez szükség lehet egyes, előfizetői végberendezések (router) cseréje is, valamint ezt a maximális sávszélességet már az eléréshez használt PC-k képességei is erősen korlátozhatják.


Lakótelepek, a DIGI legerősebb bástyái

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A szolgáltató vélhetően Magyarországon is a Romániában tavaly bevezetett konstrukciókat fogja kínálni - a DIGI anyaországában tavaly október óta érhetők el a megnövelt sávszélességű csomagok DIGI Net FibeLink néven. A díjcsomagok 100 Mbps letöltési sebességtől 1 Gbps letöltési sebességig skálázódnak, havidíjuk pedig 29 és 55 lej (kb. 2000 forint és 3800 forint) közt mozog. A feltöltési sávszélesség attól függően szegmentálódik, hogy hálózaton belül, vagy hálózaton kívül forgalmaz az előfizető - előbbi esetében 100 Mbps, utóbbinál 30 Mbps érhető el, díjcsomagtól függetlenül.

A DIGI Magyarországon jelenleg három díjcsomagot biztosít saját kábelhálózatán, a StartNET, BaseNET és TopNET csomagok 20-80 Mpbs letöltési sávszélességet kínálnak, ezzel - legalábbis a maximális sávszélességet tekintve - ma mind a Magyar Telekom, mind a UPC Magyarország megelőzi a szolgáltatót. A leggyorsabb otthoni vezetékesinternet-csomagot hazánkban jelenleg a UPC kínálja, ez a tavaly nyáron bevezetett Fiber Power 240. A UPC egyébként már korábban igyekezett felhívni a figyelmet az EuroDOCSIS 3-as hálózatokban rejlő lehetőségekre, 2011. novemberében a cég hazánkban elsőként demózott gigabites letöltési linket saját, éles üzemű kábelhálózatán.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:20

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.