Szerző: Bodnár Ádám

2014. június 2. 15:04

A Seagate-é az LSI flashmemóriás részlege

Az állva maradt merevlemez-gyártók egyre inkább a flashmemóriás tárolás felé terjeszkednek. A Seagate megvette az LSI flashmemóriás tárolórészlegét, ezzel a PCI Express felületű flashmemória-kártyák második legnagyobb gyártója mellett a kontrollereiről ismert SandForce tulajdonosa is lett.

Megegyezett a Seagate és az Avago, a megállapodás alapján a Seagate-hez kerül az LSI Accelerated Solutions Division (“ASD”) és Flash Components Division ("FCD") részlege. Az Avago decemberben egy 6,6 milliárdos üzlet keretében lett az LSI tulajdonosa, most az egész flashmemóriás üzletágat a Seagate-nek adja el 450 millió dollárért.

A Seagate az egyik legnagyobb merevlemez-gyártó (fogalmazhatunk úgy is, a megmaradt három merevlemez-gyártó egyike), a vállalatnál pedig régóta terítéken vannak a flashmemóriás meghajtók, amelyek lassan de biztosan harapdálják a HDD-k piacát. A Seagate kínálatában egy ideje már szerepelnek hibrid meghajtók, amelyek a tányéros diszkek és a flash memória előnyeit igyekeznek kombinálni, de a vállalat láthatóan törekszik arra, hogy tisztán memóriaalapú tárolómegoldásokat is kínáljon.

"A Seagate elkötelezett, hogy ügyfeleinek tárolómegoldások teljes skáláját kínálja, és ezzel az akvizícióval jelentősen bővíteni tudjuk a flashmemóriás termékeink körét, kiegészítve a jelenlegi portfóliót" - mondta a vállalat vezetője, Steve Luczo. Az LSI Accelerated Solutions Division a második legnagyobb gyártója a PCI Express felületű flashmemóriás tárolóknak, a Flash Components Division pedig egyebek mellett a SandForce-ot is tartalmazza, amely az SSD vezérlőchipek terén az egyik legnagyobb névnek számít. A SandForce kontrolleres SSD-k listája zavarba ejtően hosszú, megtalálható rajta számos Kingston, Corsair, OCZ típus is.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

"A felvásárlás révén a Seagate flashmemóriás tárolókkal kapcsolatos termékei és szakértelme is egycsapásra kibővül, és a csapatok segítségével a vállalat felgyorsíthatja a roadmapjét ezen az egyre növekedő és fontosabb piacon" - fogalmazott Luczo. A Seagate kínálatában jelenleg is megtalálhatók SSD-k, vállalati felhasználásra, a cég a most megszerzett kompetenciák és termékek révén beerősíthet ezen a területen. Egy most közzétett előrejelzés szerint a 2015-ös pénzügyi évben a Seagate vállalati SSD-inek forgalma és a most megszerzett SSD-vezérlők árbevétele 150 millió dollár körül lehet majd - ez azonban még mindig eltörpül a cég 14 milliárd dollár feletti teljes bevételéhez képest.

A hagyományos merevlemez-gyártók nem tudják elkerülni, hogy ne szálljanak be az SSD-k és más flashalapú adattárolók területére. A Seagate legnagyobb riválisa, a Western Digital a közelmúltban három céget is felvásárolt, az étlapon az sTec, a Virident és a Velobit szerepelt, e hármas lesz az alapja a WD-féle SSD-üzletágnak.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.