Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Innovációs fókuszpont volt a Grund

Gálffy Csaba, 2014. június 12. 08:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egésznapos startup- és innovációs fesztivállá állt össze a Grund. A május 30-i eseményen reggeltől késő estig tartottak a versenyek, demók, bemutatók, a folyamatosan cserélődő közönség zsúfolásig megtöltötte a termeket - az akkor még hűvös időjárásnak köszönhetően a szabadtéri eseményeket kevésbé. A nap győztese címet talán a CryptTalknak adhatjuk, amely három díjat is hazavihetett a sorban zajló versenyeken, a Techshow fődíját azonban a TestJockey kapta meg.

Innovációs Techshow (HITS)

Idén már hatodik alkalommal mérkőztek meg a hazai vállalkozások a Magyar Innovációs Techshow keretben. A helyszíni döntőbe 17 társaság került be, ők kaptak lehetőséget arra, hogy megoldásaikat, ötleteiket a zsűri előtt, élőben is bemutassák. A befektetőkből, iparági szereplőkből és a sajtó képviselőiből álló zsűri a TestJockey-nak ítélte a fődíjat. A TestJockey egy felhőalapú közösségi tesztelőszolgáltatás, amelyben mobilalkalmazások bétatesztelése zongorázható le költséghatékonyan, egységes rendszerből.

A TestJockey kezeli az alkalmazáscsomagok disztribúcióját, felhasználókövetését és analitikai adatait, képernyőképeket a különböző eszközökről, crashlogot, illetve lehetőség van összehasonlító A/B tesztekre is. A HITS közönségdíját a CryptTalk kapta, az Arenim Technologies egy olyan titkosított kommunikációs platformot fejleszt, amelyet cégek használhatnak belső hívásaik, üzenetváltásaik biztonságossá tételére. A rendszerben a titkosítás végponttól végpontig nyúlik, központosított infrastruktúra nélkül, így az üzenetek visszafejtésére kizárólag az üzenet küldője és fogadója képes.

A legjobb prezentáció díját az Overmind nyerte el, a cég fejlesztése a jegy- és pénzkezelő automaták valósidejű menedzsmentrendszere. A platform alá gyártótól függetlenül beilleszthetőek az automaták, a központosított menedzsment révén pedig a gépek állapota folyamatosan követhető, így a munkaszervezés, logisztika költséghatékonyabb lehet. A rendszer prediktív elemekkel is rendelkezik, a hibákat és problémákat még azok bekövetkezte előtt képes előrejelezni.

Az eseményt a most először megrendezett CESA, a közép-európai startupverseny tette igazán nemzetközivé, a megmérettetésen osztrák, bolgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startupok vettek részt. Az év startupja a gyors és egyszerű designplatformot fejlesztő UXPint lett, míg a CryptTalk az év fejlesztőcsapata címet nyerte el. A legjobb szolgáltatás a SpeedInvest, a legígéretesebb designer startup pedig a Roomle lett. A zsűri szerint Radu Georgescu volt 2014 legjobb befektetője, az év alapítója pedig Jan Rezabet lett. A CESA-n belül rendezték a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Startup Tavasz versenyét, amelyen a zsűri a Rate My Speech-et díjazta a leggyorsabban fejlődő csapat új kategóriájában.

Fintech&Sales Demo Day

A kifejezetten üzleti, pénzügyi és értékesítést segítő alkalmazásoknak adott kiemelt színpadot ez a verseny, a szervezők kimondott célja volt összekötni a nagyvállalatokat és a startupokat egy közös, B2B hangulatú eseményen. A két kategóriában, fintech (finance technology) és sales&marketing ágon zajló versenyen a zsűri két győztest választott, az első ágon a CryptTalk nyerte el a napon a sokadik díját, a másodikon a Neticle lett a befutó. A Neticle segítsévégel kulcsszavak szerint elemezhetjük az interneten megjelenő vélemények hangulatát, hangvételét, így számszerűsíthető egy cég vagy termék internetes jelenléte.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.