:

Szerző: Kovács Attila

2000. március 17. 19:08

Linux alapú PC-k Microsoft szoftver nélkül

Az Intel bejelentette, hogy egy olyan PC-vel fog kirukkolni a piacra, ami teljesen Microsoft-mentes ugyanis Linux

"Az Intel bejelentette, hogy egy olyan PC-vel fog kirukkolni a piacra, ami "teljesen Microsoft-mentes" ugyanis Linux lesz az operációs rendszere."

"A legmerészebb és legforradalmibb tulajdonsága ennek a gépnek az, hogy semmilyen Microsoft szoftvert nem fog használni. Mr Leglise bemutatott egy olyan kezelőfelületet, amit az Intel szoftvermérnökei terveztek az ingyenes, nyílt forráskódú Linux platformra és a Netscape Mosaic böngészőjére."

"A PC támogatni fogja az Internetelérést, az e-mail használatot, olyan alkalmazásokat fog tartalmazni a PC, mint a kalendár, a határidőnapló, a jegyzetfüzet, vagy az MP3 lejátszó és ezen felül a család összes tagjára külön lehet majd bekonfigurálni a számítógépet."

Ehhez a sok jóhoz had fűzzek egy kis személyes véleményt: annak ellenére, hogy az Intel meg a Microsoft rengeteget támogatta már egymást az elmúlt pár évben most az Intel láthatóan nagyon másfele húz, mégpedig ez a másik irány a Linux.
Egy másik dolog, ami szemembe ötlött a cikk olvasása alatt az az, hogy az Intel ugyan úgy, mint a többi cég megpróbálja úgy eladni a LinuxPC-ket, vagy legalábbis úgy bevezetni a köztudatba, mintha Ők találták volna fel. Márpedig ugye ez nem igaz. Ráadásul figyelembe kell azt is venni, még mielőtt bárki meghatódna a jó marketing rizsától, hogy a Linux nagyon jól el van látva szoftverekkel, tehát a fentebb felsorolt pár alkalmazás nem több, mint amit minden Linux-változat (Linux-disztribúció) alapban tartalmaz...
[Teljes cikk]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.