:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 16. 12:03

PayPal-támogatást kap a Google Play Store

Már PayPallal is fizethetünk a Play Store legújabb verziójában. A Google alkalmazásboltja kezdetben 12 országban támogatja a funkciót, továbbá a felülete is átesett némi ráncfelvarráson. Az új Play Store app több lépcsőben jut el a felhasználókhoz.

Új fizetési opciót kapott a Google Play Store, 12 országban már PayPal segítségével is vásárolhatunk az alkalmazásboltból. A vállalat szerint az elmúlt évben mintegy 300 százalékkal nőtt a vásárlások száma az online felületen, amelyek kétharmada az Egyesült Államokon kívülről történik, ez az érték ráadásul folyamatosan növekszik - ennek szeretne a Google még egy lökést adni, a fizetési lehetőségek bővítésével. Mától tehát a szerencsés 12 ország, köztük Németország, Ausztria és az Egyesült Királyság már a PayPalt is használhatja fizetéshez a Play Store-ban: az opciót a Google Walletben lehet kiválasztani, használatához itt kell megadni a szolgáltatásban érvényes felhasználói nevet és jelszót.

A keresőóriás ráadásul, a PayPal bevezetésével párhuzamosan több egyéb szolgáltatás elérhetőségét is kiterjeszti, a szolgáltatói számlázás például már összesen 24 országban vehető igénybe: ezeken a területeken az online vásárlások összege opcionálisan a telefonszámlához  csapható. Mostantól a Google Play ajándékkártyák is több, összesen 13, a fizetős alkalmazások pedig mintegy 45 országban érhetők el, előbbinél már Németország, utóbbi esetében pedig Törökország is felkerült a listára. Az újítások Magyarországot egyelőre sajnos nem érintik: az egyes szolgáltatások elérhetőségére vonatkozó pontos információk megtalálhatók a vállalat kapcsolódó weboldalán.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Mindezek mellett a Play Store felülete sem marad érintetlen, a gyártó az alkalmazásbolt 4.8.19-es verzióját egészen átszabta. A könyveket - kicsit nyugatabbra pedig a filmeket és tévéműsorokat - tartalmazó rész új fejléceket és animációkat kapott, valamint ugyanitt helyet cseréltek a keresés és megosztás gombok, illetve a vélemények beküldésére szánt szövegdoboz is színesebb lett.

Az alkalmazásoldalaknál a lap aljára görgetve egy új "Additional Information" blokk is megjelenik, amelyben az adott szoftverről találhatók adatok, többek között annak mérete és aktuális verziószáma, továbbá ugyanitt az app által igényelt engedélyek is megtekinthetők, így már nincs szükség belekezdeni a telepítésbe, csak hogy lássuk, egy-egy app mihez akar hozzáférni. Utóbbi engedélyek listája természetesen továbbra is megjelenik a installáláskor, ám már egyszerűsített formában, kategóriákra osztva, amelyeket külön-külön megnyithatunk a részletekért. A 4.8.19-es Play Store fokozatosan jut majd el a felhasználókhoz, a türelmetlenebbek azonban APK fájlból is telepíthetik azt, amely letölthetnek az Android Police oldaláról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.