Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 15. 15:29

Belépőkategória prémium házban: itt a HTC One mini 2

A HTC bejelentette a One mini 2-t, csúcstelefonja, a One (M8) kisebb változatát. Az okostelefon a nagytesótól ismert alumínium borítással, de belépő szintű hardverrel érkezik, Magyarországon várhatóan már jövő hónapban kapható lesz.

Megérkezett a HTC zászlóshajójának kistestvére, a HTC One mini 2. Akárcsak az előző generációnál, a csúcskészülék kisebb verziója - külsőre legalábbis - méretétől eltekintve nem sokban tér el az eredeti One-tól. Talán az egyetlen feltűnő különbség ami szemet szúrhat, az, hogy a készülékről eltűnt második hátlapi kamera, cserébe viszont nagyobb felbontású szenzort kapott.

Az okostelefon kijelzője 4,5 hüvelykre zsugorodott,  a Super LCD2 panel felbontása 720x1280 pixel - ezzel a mérettel 0,2 hüvelyket ad az első One minihez és majdnem utoléri a tavalyi, 4,7 hüvelykes One (M7) modellt. A készülékben, egy Snapdragon 400 lapkát találunk, négy darab, 1,2 gigahertzen ketyegő Cortex-A7 maggal és Adreno 305 GPU-val - ez ugyanaz a konstrukció, amit a Moto G-ben, a Motorola egyik belépőkategóriás eszközében találunk. A RAM mérete tavaly óta nem változott, továbbra is 1 gigabájt és a belső tárhely is 16 gigabájt maradt, más tárterülettel a telefon nem lesz kapható. MicroSD-kártya segítségével azonban már akár 128 gigbájtig is is bővíthető az eszköz, így ezen a téren nem lehet ok panaszra.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új One mini előlapi kamerája 5, a hátoldali pedig 13 megapixel felbontású, és LED vakut is kapott. A fotózáshoz szokás szerint néhány szoftveres megoldás is társul, amelyekkel a vállalat, ahogy manapság szinte minden telefongyártó, főként a szelfik minőségét igyekszik felturbózni. Az okostelefont ezen felül két darab előlapi hangszóróval is felszerelték, ami a HTC szerint ugyanolyan jó hangzást biztosít, mint a One (M8) esetében. A készülék a LTE-képes és nano SIM-mel működik, akkumulátorból pedig egy 2110 mAh kapacitású darab került bele. A HTC legújabb eszközére a legfrissebb, 4.4.2-es Androidot telepítette, amely már ismert saját Sense 6 felületével és a Blinkfeed hírolvasóval is kiegészül.  A telefon Magyarországon júniustól lesz kapható, várható ára egyelőre nem ismert.

Pedig ezen nagyon sok múlik, hiszen a telefonnak olyan vetélytársakkal kell szembenéznie, mint a fentebb említett Moto G, amelynek a napokban egy LTE-képes verziója is megjelent és gyakorlatilag azonos hardvert vonultat fel, mint a HTC készüléke - mindezt 219 dollárért. A telefon ráadásul szintén a legfrissebb Androidot kapta és vélhetően jóval gyorsabban is frissül mint az a HTC-nél várható. Ugyanakkor az is igaz, hogy a One minivel felépítés terén nehéz versenyezni: bár az eszköz oldalaira már műanyag került, a hátlap még mindig csiszolt alumínium, ami kifejezetten prémium érzetet kölcsönöz neki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról