Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Rendszerezi a leveleket az új Outlook.com

Hlács Ferenc, 2014. május 15. 08:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Frissült az Outlook.com, a Microsoft emailszolgáltatása. Az online felület számos új funkcióval egészült ki, a levelek már többféle szempont alapján kategorizálhatók, de a csevegés és a hosszabb levélváltások is kényelmesebben kezelhetők lettek. Az újítások a következő hetekben érkeznek meg a felhasználókhoz.

hirdetés

Számos új funkciót kapott az Outlook.com. A hivatalos blogban olvasható információk szerint a Microsoft emailszolgáltatásának egyik legfőbb változása, hogy segítségével már rendkívül pontos szűrőkkel is kategorizálhatók a beérkezett levelek - ezen a területen eddig a rivális Gmail komoly előnyt élvezett. Az "Advanced Rules" névre hallgató új funkcióval az Outlookban már többféle kitétel alapján is automatizálható az emailek rendszerezése, többek között különböző időkorlátok, olvasottság, sőt akár a küldő személye szerint is. A szolgáltatás például a lista elejére hozhatja az ismerősöktől kapott leveleket ha azok túl sokáig állnak olvasatlanul, és eltávolíthatja a nem kívánt üzeneteket.

Az új rendszerezési opciók mellett az új Outlookban egy régóta hiányolt képesség is megjelent: a visszavonás. Szinte hihetetlenül hangzik, de a Ctrl+Z billentyűkombinációt eddig hiába püföltük egy-egy levél akaratlan törlése vagy áthelyezése után - a véletlen elküldött emaileket persze még mindig nem tudja orvosolni. Az egyes levelekre ráadásul már gyorsabban és kényelmesebben is válaszolhatunk, az "In-line reply" segítségével, ami felszámolja a régebben külön megnyíló válaszablakot. Utóbbi különösen a hosszabb levélváltásoknál jöhet jól. A kliens chatfunkciói is bővültek: az új felületen az egyes beszélgetések egyszerűen visszakereshetők és folytathatók, akár a Skype akár a Facebook kapcsolatokkal. Az ismerősök ezen felül kategorizálhatók is az alapján, hogy melyik csevegőszolgáltatást használják.

Az új képességekkel, különösen a részletesen konfigurálható szűrőkkel az Outlook feladhatja a leckét a rivális Gmailnek, amelyet eddig éppen kategorizálási képességei miatt preferáltak sokan. Ugyanakkor valószínűleg a Google-nak is vannak újítások a tarsolyában: néhány kiszivárgott képernyőkép alapján a vállalat ugyanis email szolgáltatásának újratervezésén dolgozik. Ha hihetünk a pletykáknak, a jól ismert felületet teljesen átszabják, az oldalsó menüsor becsukható lesz, akárcsak a Hangouts csevegőfelülete, amely a jobboldalra kerül át.

A kiszivárgott képek ellenére meglehet, hogy csak egy tesztverzióról van szó, amely ebben a formában sosem lát napvilágot, az ugyanakkor jól látszik, hogy a emailszolgáltatásával kapcsolatban a Google sem tétlenkedik - az Outlook fejlődését látva azonban nem lesz könnyű dolga. A Microsoft levelezőjének új változata a következő néhány héten várhatóan minden felhasználóhoz eljut, ugyanakkor ha az újítások sikeresek lesznek és találkoznak a felhasználóik igényeivel, a Google is könnyen átveheti őket és alkalmazhatja a Gmailben.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.