Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 8. 13:30

Oktatási pályázatot hirdet a LogMeIn

A magyarországi fiatalok számítástechnikai és matematikai oktatásának és tehetséggondozásának fejlesztésére hirdet pályázatot a LogMeIn. A vállalat a sikeresnek ítélt beadványokat százezer és egymillió forint közötti vissza nem térítendő támogatással jutalmazza.

Pályázatot hirdet a LogMeIn, amellyel a magyarországi fiatalok informatikai és matematikai oktatásának támogatását veszi célba. A magyar alapítású és -fejlesztésű, amerikai (egészen pontosan bostoni) székhelyű, startup elsősorban az egyes számítógépek távoli elérését célzó termékeiről lett ismert.

A vállalat az arra érdemesnek ítélt indulók között legkevesebb 100 ezer, legfeljebb egymillió forintos vissza nem térítendő támogatást oszt ki, amelyet  a pályázaton Magyarországon bejegyzett magánalapítványok és egyéb civil szervezetek vehetnek részt. A támogatott tevékenységek körében tehetséggondozási programok, illetve különböző továbbképzések is szerepelnek, természetesen mindezt a számítástechnika vagy a matematika témakörében. A kiírás szerint a kezdeményezéssel a vállalat célja, hogy a jövő munkaerőpiacának erősítése és Magyarország szellemi tőkéjének építése mellett az elveszett tehetségeket is felkarolja.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az elkészült pályázatokat május 30-áig kell leadni, annak tartalmaznia kell többek között az elképzelés költségvetését és pénzügyi tervét, a támogatás felhasználásának ellenőrzésére vonatkozó javaslatot és persze az adott szervezet alapító okiratát is. A sikeres pályázókat június 13-ig értesítik, június 30-ig pedig a támogatási szerződést is meg kell kötniük. A kifizetések július 7-én kezdődnek.

Az elnyert összegek továbbá visszakérhetők, amennyiben a LogMeIn úgy ítéli meg, hogy a pályázó azt nem a korábban megjelölt célra fordította. Részletesebb információk és a jelentkezés pontos feltételei a vállalat kapcsolódó weboldalán érhetők el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról