Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Az offline navigáció is teret kap a frissített Google Maps-ben

Hlács Ferenc, 2014. május 07. 12:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megérkezett a Google Maps alkalmazás 8.0.0-s verziója. A frissítésnek köszönhetően okosabb lett az autós navigáció, Street View adatbázisa is bővült, és már offline térképeket is lementhetünk és kategorizálhatunk. Néhány hasznos funkció azonban, mint például a közlekedési sávok közötti kalauzolás, Európában még nem elérhető.

Frissítés érkezett a Google Maps alkalmazáshoz. A térkép 8.0.0-ás verzióját Androidos eszközökön, valamint iPhone-on és iPad-en is több új funkcióval toldották meg, amelyekről a Google Latlong blogján számolt be. Az új verziót fokozatosan küldi ki a felhasználóknak a Google a következő napokban.

A megszokott bugfixek mellett a frissítésnek köszönhetően okosabb lett az autós navigáció, amelynek segítségével már olyan információk is rendelkezésünkre állnak tájékozódás közben, mint a várható érkezési idő vagy a távolság, illetve az alternatív útvonalak is gyorsan hozzáférhetőek, így vezetés közben már nem kell sokat matatni a telefonnal ha valamiért inkább más utat választanánk. Visszatért végre a térképek lementésének funkciója, az új verzióban újra eltehetőek a térképek offline használatra, a mentett területek pedig listába szedhetők a könnyebb kezelés végett, így mobilinternet nélkül is könnyedén tájékozódhatunk - ez a külföldi nyaralások alkalmával különösen jól jöhet.

De a városban maradva is hasznát vehetjük a frissítésnek, azzal ugyanis a tömegközlekedéses navigáció is javult, a keresési eredményeknél itt már megtaláljuk a várható teljes gyaloglási időt, illetve a rákövetkező busz, netán vonat indulási idejét is. Az 8.0.0-s verziónak az Uber fuvarozóapp felhasználói is örülhetnek, akik a buszozás helyett inkább a taxit választanák: az alkalmazás ugyanis már egyenesen a Google Maps felületéről is megnyitható - noha Magyarországon a megoldás valószínűleg nem sokakat hoz lázba, hiszen a szolgáltatás hazánkban még nem elérhető.

Ugyanez a helyzet a közlekedési sávok megkülönböztetésével, amire az autós navigáció során egyelőre csak az Egyesült Államokban, valamint Japánban és Kanada egyes részein van lehetőség, itt viszont kétségtelenül nagy előrelépést jelent. Az adott feltételek szerinti böngészés viszont már nem csak a kiváltságosaknak adott, azt világszerte igénybe vehetjük, segítségével például a környéken éttermek vagy hotelek után kutatva kiszűrhetjük azokat amelyek éppen zárva tartanak, netán áraik nem felelnek meg az elvárásoknak. Az alkalmazás ezen felül a kedvencnek jelölt helyeket már minden eszközön megjeleníti, ha a térképen bejelentkezve böngészünk és a Street View adatbázisa is bővült, így még több új területet járhatunk be virtuálisan.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.