:

Szerző: Barna József

2000. szeptember 18. 16:33

Az IT üzletág képviselői közösen tesztelik hardvereiket és szoftvereiket az Itanium platformon

Az Intel pénteken a következő sajtóközleményt tette közzé:

Az Intel pénteken a következő sajtóközleményt tette közzé:

AZ INFORMATIKAI ÜZLETÁG KÉPVISELŐI KÖZÖSEN TESZTELIK HARDVEREIKET ÉS SZOFTVEREIKET AZ ITANIUMTM PROCESSZOR-PLATFORMON

LAS VEGAS, 2000. szeptember 15. - Az ItaniumTM processzor 2000. utolsó negyedévére tervezett kísérleti bevezetésének előkészítéseképpen, a héten vezető számítástechnikai és hálózattechnikai cégek közel 200 hardver- és szoftvermérnöke jelent meg az Intel Corporation csaknem 5 kilométernyi kábelt, száznál is több 20 amperes vezetéket és két terabájtnyi adattárolási kapacitást tartalmazó, Caesar's Palace melletti, 3000 négyzetméteres tesztállomásán.

Az Itanium processzor-platform támogatását célzó, átfogó üzletági program részeként megszervezett "csoportteszt" keretében a hardver- és szoftverfejlesztők az Itanium processzorral működő szerver és munkaállomás prototípusok széles körén végezhetik el termékeik és technológiáik tesztelését és hangolását. Az informatikai piac képviselői most gyűltek össze másodízben abból a célból, hogy hardvereiket és szoftvereiket az Itanium processzor-platformon teszteljék és hangolják. A mára teljes egészében kidolgozott rendszerkonfigurációk nagy memóriakapacitással rendelkező és többprocesszoros megoldásokat tartalmaznak. A "csoportteszt" célja, hogy nagy igénybevételt jelentő terhelésnek vesse alá a platformokat a kísérleti bevezetés előtt. A tesztelni kívánt jellemzők körét a távközlési és hálózati képességekre is kiterjesztették.

"Közös feladatunk, hogy az Itanium-alapú megoldások valamennyi elemének hatékony, megbízható és zökkenőmentes együttműködését biztosítsuk" - nyilatkozta Ron Curry, az Intel Itanium processzorcsaláddal kapcsolatos marketingprogramokért felelős igazgatója. "A mostani esemény komoly mérföldkövet jelent új, nagyvállalati kategóriájú termékünk bevezetésében, különös tekintettel arra, hogy a tesztváltozat kibocsátását ez év negyedik negyedévére, a platform kereskedelmi bevezetését pedig 2001. első felére tervezzük."

Az üzletági támogató program keretében a Intel már a fejlesztés korai szakaszában széles körben hozzáférhetővé tette az alapvető műszaki adatokat és fejlesztési eszközöket, és több mint hatezer szerver és munkaállomás prototípus-rendszert - közel harmincezer egy- és többprocesszoros konfigurációt - osztott szét a résztvevők körében. A vállalat emellett több mint harminc Application Solution Centert hozott létre a világ különböző pontjain, ahol a cég mérnökei a hardver- és szoftverfejlesztőkkel közösen dolgoznak az Itanium processzorral működő alkalmazások hangolásán.

Az Itanium processzor a 386-os processzorok 1985-ös bevezetése óta az Intel legnagyobb jelentőségű új fejlesztése a mikroprocesszor-architektúra terén. Az Intel Itanium a felső kategóriás méretezhetőség, megbízhatóság és rendelkezésre állás területén is számos új jellemzőt vonultat fel. Az Intel meglévő Pentium III XeonTM processzorainak képességeit kiegészítő, sőt túlszárnyaló Itanium segítségével a nagy teljesítményű szerverek és munkaállomások minden különösebb nehézség nélkül képesek kielégíteni az internetes gazdaság elektronikus vállalkozásokkal szemben támasztott számítástechnikai követelményeit.

Az Itanium processzorcsalád architektúrája az EPIC (Explicitly Parallel Instruction Computing) elnevezésű új számítási eljáráson alapszik. Az új processzor jellemzői közé tartozik például az utasítások párhuzamos végrehajtása, a memória nagyfokú címezhetősége, a hibafelderítési és -javítási képesség, az elsőrangú lebegőpontos számítási teljesítmény, a nagy sávszélesség, a másodpercenkénti 2,1 gigabájtos buszsebesség, a 2 és 4 MB-os Level 3 "memóriatározó" gyorsítótár, valamint a 800 és 733 MHz-es működési frekvenciaérték. Az Intel várhatóan 2000. utolsó negyedévében kezdi meg a végfelhasználói kísérleti rendszerekhez szánt processzorok szállítását. A platform teljes körű bevezetésére és a rendszerek kereskedelmi forgalmazására a jövő év első negyedévében kerül sor.

A világ első számú chipgyártójának számító Intel a számítógépek, valamint a hálózati és kommunikációs termékek gyártásában is vezető szerepet tölt be. Az Intelről az alábbi címen olvasható bővebb információ: www.intel.com/pressroom.

[Forrás: email]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.