Szerző: mz

2000. szeptember 18. 21:27

Firewire az autókban

Az IEEE 1394-es busz autókba szánt megvalósításának egy vázlatos specifikációja látott napvilágot a napokban. A buszt készítői a legtöbb európai autógyártó által támogatott Most busz versenytársának szánják. A kezdeményezés sikerében kulcsszerepe lehet az Automotive Multimedia Interface Collaboration - AMIC - támogatásának. Az AMIC a világ 12 legnagyobb autógyártóját magába foglaló ipari csoport.

Az IEEE 1394-es busz autókba szánt megvalósításának egy vázlatos specifikációja látott napvilágot a napokban. A buszt készítői a legtöbb európai autógyártó által támogatott "Most" busz versenytársának szánják. A kezdeményezés sikerében kulcsszerepe lehet az Automotive Multimedia Interface Collaboration - AMIC - támogatásának. Az AMIC a világ 12 legnagyobb autógyártóját magába foglaló ipari csoport.
Az AMIC célja az, hogy az IEEE 1394-es busz a teljesen átlagosnak számító autókban is megjelenjen. Ha létrejön a megállapodás a 1394 Trade Association és az AMIC között, a Firewire busz lehet a jövő autóinak nagysebességű kapcsolatait biztosító interfész. A fejlesztések révén a vásárlók kézikészülékeket, például videokamerákat, DVD-lejátszókat csatlakoztathatnak a gépkocsi fedélzeti rendszeréhez, tulajdonképpen egy fedélzeti hálózathoz.
A fejlesztők szerint egy hasonló, nagysebességű busz elérhetősége egyre fontosabb az autókban, mivel nagy mennyiségű digitális adatot forgalmazunk a járműveken keresztül. Kiemelt a fedélzeti audio- és videorendszerek területe, hiszen elsősorban ezekben folyik egyre nagyobb mennyiségű adat.
A Firewire alkalmazása mellett szól, hogy jelenleg is elterjedt, nagysebességű buszról van szó, mely körülbelül tízmillió videokamerában, sokmillió számítógépben és egyéb eszközben található meg.
a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.