Szerző: mz

2000. szeptember 18. 21:27

Firewire az autókban

Az IEEE 1394-es busz autókba szánt megvalósításának egy vázlatos specifikációja látott napvilágot a napokban. A buszt készítői a legtöbb európai autógyártó által támogatott Most busz versenytársának szánják. A kezdeményezés sikerében kulcsszerepe lehet az Automotive Multimedia Interface Collaboration - AMIC - támogatásának. Az AMIC a világ 12 legnagyobb autógyártóját magába foglaló ipari csoport.

Az IEEE 1394-es busz autókba szánt megvalósításának egy vázlatos specifikációja látott napvilágot a napokban. A buszt készítői a legtöbb európai autógyártó által támogatott "Most" busz versenytársának szánják. A kezdeményezés sikerében kulcsszerepe lehet az Automotive Multimedia Interface Collaboration - AMIC - támogatásának. Az AMIC a világ 12 legnagyobb autógyártóját magába foglaló ipari csoport.
Az AMIC célja az, hogy az IEEE 1394-es busz a teljesen átlagosnak számító autókban is megjelenjen. Ha létrejön a megállapodás a 1394 Trade Association és az AMIC között, a Firewire busz lehet a jövő autóinak nagysebességű kapcsolatait biztosító interfész. A fejlesztések révén a vásárlók kézikészülékeket, például videokamerákat, DVD-lejátszókat csatlakoztathatnak a gépkocsi fedélzeti rendszeréhez, tulajdonképpen egy fedélzeti hálózathoz.
A fejlesztők szerint egy hasonló, nagysebességű busz elérhetősége egyre fontosabb az autókban, mivel nagy mennyiségű digitális adatot forgalmazunk a járműveken keresztül. Kiemelt a fedélzeti audio- és videorendszerek területe, hiszen elsősorban ezekben folyik egyre nagyobb mennyiségű adat.
A Firewire alkalmazása mellett szól, hogy jelenleg is elterjedt, nagysebességű buszról van szó, mely körülbelül tízmillió videokamerában, sokmillió számítógépben és egyéb eszközben található meg.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.