Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

Május 22-én tartja Ethical Hacking konferenciáját a NetAcademia

Bodnár Ádám, 2014. április 17. 14:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Május 22-én tartják az idei Ethical Hacking konferenciát a budapesti Lurdy-ház bevásárlóközpont mozijában. A téma szokás szerint a biztonság, az előadások pedig gyakorlatiasak, sok demóval.

hirdetés

Az Ethical Hacking az egyik legrégebbi hazai, IT-biztonságra fókuszáló konferencia, idén május 22-én már hetedszerre szervezi meg a NetAcademia Oktatóközpont. A cél idén is ugyanaz mint eddig, a biztonság iránt mélyebben érdeklődő szakembereknek izgalmas, változatos és főleg gyakorlatias előadások keretében megmutatni a téma legújabb fejleményeit.

A mobiltelefonok, okostelefonok biztonsága kiemelt szerepet kap az idei Ethical Hackingen. Az első előadáson Kovács Zsombor (Deloitte) "szed ízekre" egy kínai belpiacos okostelefont, feltárva legrejtettebb titkait is. Később Tomcsányi Domonkos veszi elő a mobil biztonság témáját és azt demonstrálja, hogyan építhet bárki saját mobilszolgáltatót egy pár ezer forintos telefon és nyílt forrású szoftverek segítségével.

A tavalyi Ethical Hacking egyik előadása

A weboldalak és nagy forgalmú webes szolgáltatások egyik kedvelt programozási nyelve a JavaScript. Molnár Gábor, az Ukatemi biztonsági szakértője azt mutatja meg a közönségnek, hogy lehet a nyelv néhány képességét kihasználva olyan kódokat létrehozni, amelyek nem megengedett műveleteket hajtanak végre az áldozatok gépein. A web biztonságát veszi górcső alá Veres-Szentkirályi András (Silent Signal) is, aki egy etikus hackeléshez használható eszközt fejlesztett, ezt pedig be is mutatja a konferencián.

Oroszi Eszter (Grid CEE) a "social engineeringről", azaz a felhasználók megtévesztésén alapuló támadásokról ad elő, és arról, egy rosszindulatú felhasználó hogyan és mire tudja felhasználni a közösségi szolgáltatásokból kinyert információkat. Bucsay Balázs egy tartományvezérlő (Domain Controller) felett veszi át az irányítást, Zsíros Péter (NetAcademia) pedig a rejtőzködő kártevők, a rootkitek lelkivilágába vezeti be az Ethical Hacking látogatóit.

A konferenciát közös filmnézés zárja, ahol az IT-biztonsági témájú, Transzcendens című filmet vetítik le. Az Ethical Hackingre már lehet jelentkezni a rendezvény weboldalán, ahol a teljes program megtekinthető.

Érdekel az IT-biztonság? Gyere el április 24-én ingyenes App!free rendezvényünkre, amelynek főszereplője az OpenSSL sebezhetősége, de szó lesz nyilvános felhőszolgáltatások titkosításáról, webalkalmazások védelméről üzemeltetői szemmel, és szóba kerülnek a kormányzati informatika lehetséges fejlesztési irányai is. A rendezvényen Ethical Hacking jegyeket sorsolunk ki!

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!