Szerző: Gálffy Csaba

2014. április 14. 15:54

Harmadik App!free: fókuszban a biztonság

Az IT-biztonság a legszárazabb témák egyike az informatikában. Igyekszünk ezen kicsit változtatni és az App!free lazább tálalásában megközelíteni ezt a területet. Az április 24-i alkalomra négy nagyon jó szakembert hívtunk, érdekes és igen aktuális témákkal.

Kissé felborul az App!free tervezett havi rendszeressége, még áprilisban sor kerül a májusi kiadásra, egész pontosan április 24-én tartjuk a HWSW következő, immár harmadik ingyenes üzemeltetői eseményét. Nem változnak viszont a rendezvény egyéb paraméterei, továbbra is belépő nélküli, közvetlen és kötetlen hangvételű rendezvényre hívunk mindenkit, ahol a hazai IT-szcéna legérdekesebb személyiségeivel és több, mint 200 szakmabelivel lehet tölteni a délutánt és az estét egy (vagy több) sör mellett.

Előadók és vitapartnerek

Ahogy múlt héten, most is négy előadóval készülünk, a programot azonban igyekszünk tényleg feszesre venni, hogy mindenkinek legyen ideje még egy sörre és egy beszélgetésre az előadások után. A sort Buherátor nyitja, a hónap (de talán az év) témájával, a Heartbleeddel. Az előadáson szó lesz a gyorsan ismertté vált OpenSSL-hiba részleteiről, okairól, rövid- és hosszabb távú következményeiről, és az üzemeltetőket érintő feladatokról is.

A múlt heti esemény galériája itt.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A sort a BalaBittől érkező Pfeiffer Szilárd folytatja, aki a felhőben tárolt adatok biztonságáról beszél majd - egy új szemszögből. Először a tárhely-szolgáltatások kliens- és szerveroldali titkosításáról lesz szó, majd megvizsgáljuk, hogyan tehetünk saját szánk íze szerint biztonságosabbá olyan nyilvános felhőszolgáltatásokat, mint a Google Calendar vagy a Salesforce.com.

Sok fontos mondanivalója van az üzemeltetők számára is az Open Web Application Security Projectnek - hozza el a webes alkalmazások biztonságával foglalkozó projekt üzenetét Fekete Tibor, a nemzetközi szervezet hazai tagozatának alapítótagja (cloudbreaker.co). Az OWASP az IT-csapatok munkáját metodológiákkal, dokumentációkkal, szoftveres eszközökkel és technológiákkal segíti, az előadáson ezek közül azokkal ismerkedünk meg, amelyeknek az üzemeltetők vehetik hasznát.

A felhős rendszerekhez térünk vissza az utolsó előadással, Dr. Krasznay Csaba beszél majd arról, hogy ezek a megoldások mennyire terjedtek el a magyar közigazgatásban és mi várható a rövidebb illetve a távolabbi jövőben ezen a területen. Lesz nemzetközi kitekintés is, így kontextusában láthatjuk, hogyan halad a modern technológiák (cloud, mobilitás, közösségi hálózatok) használatában az állami szektor. Az előadások, előadók és további részletek a honlapon.

Helyszín, időpont

Ami nem változik: ahogy az előző két alkalommal, most is ugyanott, az AnKERT-ben tartjuk az eseményt (1061 Paulay Ede utca 33.), remélhetőleg immár tényleg jó idő lesz és teljesen birtokba vehetjük az udvart is. A kapukat délután 5-kor nyitjuk, így közvetlenül munkából is lehet érkezni. A rövid előadások 6-kor kezdődnek, ettől függetlenül bármikor lehet csatlakozni és szinte bármeddig lehet majd maradni.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, ezt az App! honlapján teheted meg, már megnyitottuk ennek lehetőségét. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban ott lenne.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról