Szerző: Hlács Ferenc

2014. április 2. 11:05

Három új középkategóriás tablet a Samsungtól

Három új tabletet jelentett be a Samsung. A Galaxy Tab4 sorozatot képviselő középkategóriás táblagépek 7, 8, illetve 10,1 hüvelykes kijelzővel érkeznek, 4.4-es Androiddal felszerelve, és már a következő hetekben a boltokba kerülhetnek.

Új modellekkel bővítette Galaxy Tab táblagépeinek sorát a Samsung. A Galaxy Tab4 szériába mindjárt három új tablet is jutott, amelyek 7, 8 és 10,1 hüvelykes kijelzőikkel nagyjából lefedik a megszokott méretkategóriákat. A középkategóriás táblagépek megújult dizájnnal érkeznek, peremük keskenyebb lett mint a széria előző generációjáé, illetve könnyebbek is az elődöknél. Mindhárom modell 4.4-es Androidot kapott, továbbá a gyártó saját szolgáltatásai is elérhetők róluk, mint a valós idejű zenemegosztást lehetővé tevő Group Play, a Samsung Link, amellyel különböző eszközök között oszthatunk meg tartalmakat, vagy a tévé- és filmnézéshez szánt WatchOn.

A legnagyobb, 10,1 hüvelykes készülékbe egy 1280x800 pixel felbontású panel került, továbbá egy négymagos, 1,2 gigahertzes processzor, és 1,5 gigabájt RAM. Kamerát az előlapon és a hátoldalon is találunk, előbbi 1,3, utóbbi pedig 3 megapixeles. A belső tárhely mérete 16 gigabájt, ami microSD-kártya segítségével akár további 64 gigabájttal is bővíthető. A táblagéphez Bluetooth 4.0-n is csatlakozhatunk, akkumulátora 6800mAh-s. A 7,95 milliméter vastag, 487 grammos Galaxy Tab4 10,1 Wi-Fi és 3G-, illetve LTE-kapcsolatra képes változatban is kapható lesz.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A középső, 8 hüvelykes modell hasonló hardvert kapott, azt ugyancsak 1280x800-as kijelzővel, négymagos 1,2 gigharetzes processzorral és 1,5 gigabájt RAM-mal szerelték fel, illetve a két kamera is változatlan. A 16 gigabájt belső tárhely ebben az esetben is akár további 64-gyel is bővíthető, a kisebb méret miatt azonban csak egy 4450 mAh-s akkumulátor fért bele. A Wi-Fi-s és LTE-s változatokban ugyancsak megvásárolható készülék vastagsága maradt 7,95 milliméter, viszont csak 320 grammot nyom.

Az új tabletek legkisebbike, a Galaxy Tab4 7.0 sem tér el sokban a két másik eszköztől, a kijelző felbontása, a négymagos processzor és a RAM mérete is ugyanaz mint a nagyobb táblagépek esetében. A kamerák sem változtak, viszont 16 mellett 8 gigabájtos belső tárhellyel is megvásárolható, emellett itt is lehetőség van microSD-s bővítésre. A héthüvelykes készülék 9 milliméter vastag és 276 grammos, akkumulátorának kapacitása viszont egyelőre nem ismert - továbbá esetében is választhatunk a csak Wi-Fi-s, vagy LTE-vel is felszerelt verziók között. A Galaxy Tab4 sorozat várhatóan az idei második negyedévben válik elérhetővé, egyelőre ismeretlen áron, fekete és fehér színekben.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.