Szerző: Bodnár Ádám

2014. április 1. 14:53

Az Y-generáció a fő témája az idei CIO Hungary konferenciának

Április 10-én kezdődik a BitPort kétnapos CIO Hungary konferenciája Balatonalmádiban. Az esemény fő témája, hogyan lehet az ezredforduló környékén született generációt "becsatornázni" a vállalatokhoz, ezáltal versenyképesebbé tenni azokat.

Az ezredforduló előtt születettek, vagy ahogy a szociológusok hívják őket, a millenniumi generáció jelenleg lép be a munkaerő-piacra. Ők már beleszülettek abba a korszakba, amikor általános volt az otthonokban a számítógép és a mobiltelefon, első számítástechnikai élményeiket talán már nem is asztali PC-n szerezték, hanem okostelefonon vagy tableten. Készségszinten kezelik a legmodernebb kütyüket, aktívak a közösségi szolgáltatásokon és folyamatosan elérhetők online.

Az "Y-generáció" egészen más szemmel közelít a munkahelyekhez mint a korábbi korosztályok. Fontosak számukra a kihívások, jól akarják érezni magukat a munkahelyükön, és ez sokszor még fontosabb is számukra mint a jó fizetés. Ugyanúgy, ahogy a hétköznapi életben, a munkában is fontos számukra, hogy menőnek érezzék magukat és menőnek tűnjenek a többiek szemében, ami az őket alkalmazó cégek számára is elvárásokat támaszt: az Y-generáció tagjainak fontos, hogy modern kütyükkel legyenek körülvéve az irodában is, és elérjék az online szolgáltatásokat, amely sokuk számára összeforr a közösségi élettel.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Ha egy vállalat ezeknek az elvárásoknak meg tud felelni, modern eszközöket biztosít a dolgozói számára, akik menő irodába mehetnek be reggelenként (ha egyáltalán szükséges bejárniuk) vonzóvá válik a munkaerőpiacon és friss gondolkodású, jól képzett, tettrekész alkalmazottakkal töltheti fel üres pozícióit. Az idei CIO Hungary konferencia fő vezérfonala az Y-generáció "becsatornázása" a vállalatok életébe és kultúrájába a technológia eszközeivel. Bár az esemény informatikai vezetőknek szól, a megközelítés elsősorban nem technológiai, hanem módszertani.

A kétnapos konferencia előadásain téma lesz a modern, "connected" vállalat, a jövő számítástechnikai eszközei, illetve az a folyamat, ahogy az Y-generáció tudatos felhasználói ezeket kiválasztják. Persze nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az új típusú felhasználók és technológiahasználat biztonsági kérdéseket is felvet, ezekkel is külön előadás foglalkozik. A rendezvényen hangsúlyos szerepet kapnak a munkaerő-piaci trendek, különös tekintettel a külföldre költésre, valamint az informatikai szervezetek HR-feladatai is.

A CIO Hungary konferencia részletes programja ezen a weboldalon érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról