Szerző: Gálffy Csaba

2014. március 28. 11:41

Áprilisban is lesz App!free: sörözz szakmabeliekkel

Folytatjuk, és rendszeressé tesszük a HWSW kötetlen szakmai estjét, az App!free-t. Az április 10-i alkalomra is érdekes előadókat szereztünk meg, sör mellett beszélgethetsz velük és a többi szakmabélivel.

Nagyon bátorító volt látni, hogy az első, még erősen béta állapotú App!free milyen pozitív fogadtatást kapott tőletek, így nem is gondolkodtunk azon, hogy ezt folytatni fogjuk, április 10-én újra találkozunk. A koncepció nem változik, a következő ilyen események is belépő nélküli, kötetlen hangulatú beszélgetések lesznek, ahol a hazai IT-szcéna érdekesebb személyiségeivel és szakmabeliekkel lehet eltölteni egy estét. Most újra az üzemeltetőknek kedveztünk, de hamarosan fejlesztői témákkal foglalkozó App!free is sorra kerül. A második alkalomra négy előadót hívtunk, akik röviden, vitaindítóként beszélnek majd az adott témáról, ezt követően pedig velük, velünk és egymással beszélgethettek mindenről, ami eszetekbe jut.

Előadók, vitapartnerek

Első előadónk Mátó Péter lesz. Péter a hazai szabad szoftveres közösség oszlopos tagja, az FSF.hu egyik alapítója, munkájának aktív résztvevője, fejlesztő, üzemeltető. Pétert most arra kértük fel, hogy beszéljen a KIM Szabad Szoftver Kompetencia Központban végzett munkáról, az ott szerzett tapasztalatairól és arról, hogy hogy látja a szabad szoftverek helyzetét a közigazgatásban.

Gál Tamás méltán örvend valódi rajongótábornak a hazai IT-üzemeltetők körében, mint tenyerét ismeri a Microsoft-technológiákat és előadóként is roppant szórakoztató. Tamás most az Azure-ről szedte össze azokat az információkat, amiket egy üzemeltetőnek sem árt tudnia: mire jó és mit is tud.

A februári esemény galériája itt érhető el.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Angeli János (becenevén Angelo) jelenleg a RackForest hálózati- és infrastruktúra-igazgatója, korábban a DoclerWebnél, illetve az egykori Interware-nél épített adatközponti rendszereket és hálózatokat. Az ISZT megbízásából 2002 óta üzemelteti a hazai internet szívcsakráját, a BIX-et. Angelo tapasztalataiból adódóan egészen egyedi szemszögből látja az internet felépítését, a hálózat sajátosságait, arra kértük, osszon meg ezzel kapcsolatban néhány részletet, történetet veletek.

A hagyományos nagyvállalatok mellett a hazai startupoknál is rendkívül sok üzemeltetési tapasztalat halmozódott fel. Csizsek Péter, a Prezi infrastruktúra-mérnöke foglalja össze, hogy a cég hogyan igyekszik elkerülni a leállásokat, és milyen eszközöket, folyamatokat építettek a katasztrófák elkerülésére és mit tesznek, ha mégis beüt a baj.

A program és egyéb részletek a honlapon.

Helyszín, időpont

Végül az unalmas, de fontos részletek: most is igyekeztünk a már lazább, csütörtök estére időzíteni az eseményt, a dátum az április 10. A kapukat délután 5-kor nyitjuk, így ha akarsz, közvetlenül a munkából is jöhetsz. A program 6-kor kezdődik, de bármikor lehet érkezni és (szinte) bármeddig lehet maradni. A helyszín ugyanaz, az AnKERT sörözője (1061 Paulay Ede utca 33.). Szerencsére február óta egészen kitavaszodott, így áprilisban a hely nyitott részét is teljesen birtokba vehetjük majd, így kényelmesebben (és többen) férünk el majd.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles, ezt az App honlapján teheted meg. Kérjük, tiszteld meg a közösséget azzal, hogy csak akkor regisztrálsz, ha biztosan el tudsz jönni! Az AnKERT befogadóképessége limitált, így ha nem jössz el, egy olyan embertől veszed el a lehetőséget, aki valóban el szeretett volna jönni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról