:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. március 21. 11:51

Továbbra is veszi a Windows Phone alkalmazásokat a Microsoft

Magyar fejlesztők is pályázhatnak a Microsoft AppCampus program keretében 20-50-70 ezer eurós támogatásra mobilalkalmazások fejlesztéséhez, adta hírül a redmondi cég. A Nokia és a Microsoft közös kezdeményezésének egy 18 millió eurós finn alap ad hátteret, a szakmai munkát az espoói Aalto egyetem biztosítja.

2012 májusában startolt világszerte az AppCampus program, amelynek keretében a mobilos alkalmazások fejlesztői anyagi támogatást és képzést vehetnek igénybe. A sikeresen pályázó fejlesztők vagy csapatok több tízezer eurós támogatást nyerhetnek - amivel a szoftvercég lényegében átvállalja a Windows Phone-ra fejlesztés üzleti kockázatának egy részét vagy egészét -, valamint technológiai, tervezés, design- és marketingképzést is kapnak. Az AppCampus emellett globális láthatóságot is ígér a kiválasztott alkalmazások számára.

A programot Magyarországra is elhozza a cég, így hazai fejlesztők is pályázhatnak az anyagi támogatásra és a képzésre. A kiválasztás legfontosabb szempontja a várható siker az alkalmazás-piactereken, vagyis olyan ötletekkel érdemes pályázni, amelyek egyrészt újszerűek, másrészt nagy közönségsikerre tarthatnak számot. Pályázni csak azok a cégek és magánszemélyek tudnak, akik részt vesznek egy kétnapos felkészítő eseményen, ezt 2014. április 7-én és 8-án tartják Budapesten - regisztrálni ezen a linken lehet.

04:42
 

SongArc - Hands on with the upcoming music game for Windows Phone

Még több videó

Az AppCampus keretében a Microsoft sem üzletrészt, sem pedig jutalékot nem kér ezért a támogatásért, mindössze azt a feltételt kell teljesíteni, hogy az alkalmazás megjelenésétől számított három hónapig exkluzív tartalom legyen a Windows Phone Store és a Nokia Store piactereken, a többi okostelefon platformon csak ezt követően jelenjen meg. Ha pedig az alkalmazás már létezik más platformon, akkor az ott elért nagy letöltésszám mellett a Windows Phone változatnak tartalmilag vagy a nyújtott szolgáltatásában kell különböznie tőle.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Microsoft számára kiemelt fontosságú a Windows Phone piactéren található minőségi alkalmazások számának növelése, amelyek a platform vonzerejét növelik. A cég mobilos operációs rendszerét gyakran éri az a vád, hogy az alkalmazásokkal való ellátottsága nem közelíti meg az iOS-t vagy az Androidot, a vállalat pedig minden eszközt bevet annak érdekében, hogy ezen a percepción változtasson. A népszerű mobilos alkalmazások Windows Phone változatának elkészültét gyakran teljes egészében a Microsoft finanszírozza például.

Egy hazai sikert már kitermelt az AppCampus: tavaly a Turtle Games a tervezett alkalmazásához az anyagi támogatás mellett láthatóságot is kapott, ennek köszönhetően a SongArc ritmusjáték már túl van a 900 ezer letöltésen és a Windows Phone legkedveltebb ritmusjátékává vált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.