Szerző: Hlács Ferenc

2014. március 10. 16:25

Soha nem kell kikapcsolni a Fujitsu all-in-one PC-it?

A Fujitsu szerint egyáltalán nem kell kikapcsolni legújabb all-in-one PC-it. A gyártó Esprimo X923 és X923-T eszközei számos konfigurációban elérhetők és egy olyan készenléti funkcióval is kiegészülnek, amelyben csak a legfontosabb szoftverek maradnak aktívak.

Új all-in-one PC-ket mutatott be a Fujitsu, amelyek a gyártó szerint egyáltalán nem igényelnek kikapcsolást. Az Esprimo X923 és az X923-T számítógépek képesek olyan mély alvó üzemmódba helyezni magukat, amelyben lekapcsolják az erőforrás-igényes folyamatokat, csak a kritikus háttérfeladatok, és a hálózati kapcsolat maradnak aktívak. Ebben az állapotban a készülékek fogyasztása minimális, valamint például VoIP-hívások is fogadhatók róluk, teljes leállításra pedig, a Fujitsu szerint legalábbis, egyáltalán nincs szükség - ez sokaknak az OS X Power Nap funkcióját juttathatja eszébe.

A PC-ket ugyanakkor nem csak azért szokás kikapcsolni hogy a villanyszámlán spóroljunk, azt a rendszer sebessége is sokszor meghálálja, elég csak az esetleges memóriaszivárgás miatt elfoglalt RAM felszabadítására gondolni. Az állandóan bekapcsolt állapotban lévő számítógép ráadásul nagyobb biztonsági kockázatot is jelent, miután az folyamatosan csatlakozik a hálózatra, így pedig állandóan ki van téve a támadásoknak is, noha a Fujitsu szerint a biztonsági szoftverek aktívak maradnak az alacsony fogyasztású üzemmódban is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A 23 hüvelykes készülékek 1920x1080 pixel felbontású IPS kijelzőt kaptak, amely az X923-T-nél érintésérzékeny. Az all-in-one-okba Intel Haswell processzorok kerültek, a legolcsóbb konfigurációban 3 gigahertzes Core i3-4150T, a legerősebbnél pedig 3,2 gigahertzen ketyegő Core i7-4785 chip. A gépek maximum 16 gigabájt 1600 megahertzes DDR3-as RAM-ot kezelnek, belső tárhelyből pedig ugyancsak sokféle változat kérhető, az 5400 RPM sebességű 320 gigabájtos SATA II-es merevlemeztől az 256 gigabájt kapacitású SATA III-as SSD-ig, de akár 500 gigabájtos hibrid meghajtó is rendelhető bele.

Dedikált grafika sajnos egyik változatban sem érhető el, a Fujitsu vásárlóinak be kell érniük az Intel HD Graphics 4400, illetve 4600-as konfigurációkkal. A PC-kre összesen 6 darab USB 3.0 csatlakozó került, továbbá egy mikrofon- és egy fejhallgató-jack, egy DVI-kimenet (ami a mellékelt átalakítóval VGA-ként is használható), valamint egy Ethernet-port és a tolvajokat elijesztendő két darab Kensington-zár is helyet kapott rajta.  A két gép ezen felül beépített mikrofonnal és webkamerával felszerelt változatban is megvásárolható, Windows 8.1, Windows 8.1 Pro vagy 32, illetve 64 bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel a fedélzetén. A gyártó mindkét új készülékéhez három év garanciát biztosít,

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról