Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Dell: mobil munkaállomás egy notebook áráért

Bodnár Ádám, 2014. március 10. 15:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új mobil munkaállomást mutatott be a Dell, a Precison M2800 legérdekesebb jellemzője a kategóriában viszonylag alacsonynak számító ár.

A professzionális munkaállomások ma már szinte semmiben sem különböznek a PC-ktől, hogy egy számításigényes feladatokra szánt PC-t munkaállomásnak tekintünk-e, az már szinte egyéni ízlés kérdése. Amitől mégis munkaállomás lehet a munkaállomás, az a számításigényes alkalmazásokhoz történő minősítés: a megfelelő gépek megkapják a mérnöki-tudományos, grafikus szoftverek gyártóinak pecsétes papírját arról, hogy a hardver tesztelt, bevizsgált és biztosan kompatibilis, így egy felhasználó probléma esetén például abban a reményben fordulhat a supporthoz, hogy nem rázzák le helyből nem megfelelő hardverre hivatkozva.

A Precision M2800 is megkapta a nagy gyártók (pl. Autodeks, Dassault Systems, PTC, Avid, Adobe, Siemens) minősítését, ebben a tekintetben munkaállomásnak nevezhető. Maga a hardver egyébként nem különösebben érdekes vagy izgalmas, az M2800 gépet Core i5 vagy Core i7 processzorral lehet rendelni, a támogatott memória mérete legfeljebb 16 gigabájt, háttértárból pedig 1 terabájt is beépíthető a burkolat alá. A nagy grafikus teljesítményt igénylő szoftverek gyors futásának érdekében a munkaállomás AMD FirePro W4170M videovezérlőt kapott 2 gigabájt dedikált GDDR5 memóriával, három kijelző meghajtásának képességével.

A gép megjelenítője alapkiépítésben 1366x768 pixel felbontású, a gyártó feltehetően arra számít, hogy a Precision M2800-at úgyis külső monitorra kapcsolva használják majd leginkább, de lehetőség van felárért full HD (1920x1080 pixeles) kijelző választására is. Aki ennél nagyobb felbontásra vágyik a 15,6 hüvelykes képernyőn, annak sajnos a cég drágább modelljét, a Precision M3800-st kell megvásárolnia, ahol elérhető 3200x1800-as felbontás is.

A Dell az M2800-ra előre telepíti a Dell Precision Performance Optimizer nevű alkalmazást, amely a vállalat szerint a különféle professzionális szoftverekhez előre tárolt profilokat tartalmaz, és azokat életbe léptetve a gép teljesítményét az adott szoftverhez igazítja. Egyelőre Adobe (Photoshop, Premiere, After Effects, Media Encoder CS6), Autodesk (Maya), Dassault (SolidWorks és CATIA), PTC (Creo) és Siemens (NX) alkalmazásokhoz van gyárilag finomhangolt teljesítményprofil.

A Dell Precision M2800 ára 1199 dollártól indul, ami jó 500 dollárral van alatta a sorban következő modell, a Precision M3800 árának.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.