Szerző: Gálffy Csaba

2014. március 3. 08:24

Újra iOS-fejlesztői képzéssel jelentkezünk!

A HWSW és az ITFactory ismét közös fejlesztői képzéssel jelentkezik. Idén tavasszal az Apple mobilos operációs rendszere kerül górcső alá, a 36 órás App!képzés iOS Update-en az iOS 7 újdonságaival és mélyebb képességeivel ismerkedhetnek meg a hallgatók.

A mobilos operációs rendszerek között hatalmas a verseny, nem csoda, hogy elképesztő sebességgel fejlődnek a platformok. Az iOS életében fontos változásokat hozott a tavalyi 7-es kiadás, az alapoktól újrarajzolt felhasználói felület mellett számtalan olyan fejlesztői képesség jelent meg, amelynek ismerete ma már alapvető elvárás egy alkalmazás készítőjétől.

Az App!képzés iOS Update kurzus az Apple-féle programozási nyelv, az Objective-C illetve az Xcode 5 fejlesztői környezet alaposabb megismerésével kezdődik, majd az iOS 7 felhasználói felület-programozás újdonságaival folytatódik, különös tekintettel a visszafelé kompatibilis alkalmazások készítésére. Külön napot kap a kommunikáció és a multitasking kérdése. A képzésen beszélünk a biztonságos adattárolásról és a CI (continuous integration) és szoftvertesztelés iOS-specifikus vonatkozásairól is. Az utolsó előadáson sorra kerül a backend-keretrendszerek készítése és a népszerűbb keresztplatformos fejlesztői eszköztárak (PhoneGap és Titanium) is.

A képzés összeállításánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a platformmal még csak ismerkedő fejlesztők is tudjanak bekapcsolódni a képzésbe, ezért a rendszer alapjait ismertető órákat a korábbi iOS-képzésből ingyenesen elérhetővé tesszük minden jelentkező számára. A mélyvízbe csobbanás így reményeink szerint nem lesz annyira fájdalmas és a kurzus tematikája követhető lesz mindenki számára. Az ingyenes órákat érdemes a kurzus előtt megnézni, ebből a C és Objective-C nyelv alapjaival (metódusok, osztályok), a felhasználói felület elemeivel, a nézetekkel, valamint a beépített adatbázis-kezelő (Core Data) használatával ismerkedhet meg mindenki.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Első iOS-fejlesztői képzésünkhöz hasonlóan az Update-et újra Kelényi Imre tartja. Imre rendkívül tapasztalt mobilos fejlesztő, korábban Symbianra készített innovatív alkalmazásokat (például kísérleti, energiatakarékos BitTorrent-klienst), az elmúlt években pedig az iOS programozását tanítja, illetve gyakorolja, előző képzésünkön ragyogó visszajelzéseket kapott a résztvevőktől. Ahogy a korábbi képzéseinken a hallgatóink megszokhatták, most is lesznek vendégelőadók, akik éles iOS-fejlesztési projektek során megszerzett tapasztalataikkal színesítik a tananyagot.

A képzés március 20-án indul, ez egyben a jelentkezési határidő is. Jelentkezni és a tematikát, az előadások témáját részletesen áttekinteni ezen a weboldalon lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról