Szerző: Gálffy Csaba

2014. február 17. 14:22

MobilAut 2014: platformok és keresztplatformok

Milyen egyedi lehetőségeket kínálnak az egyes mobilplatformok a fejlesztők számára? A lassan három szereplőre szűkülő versenyben felértékelődnek az egyes rendszerek jellegzetességeit kihasználó alkalmazások, de a keresztplatformos megoldásokra is egyre nagyobb az igény.

HIRDETÉS

A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke nem csak oktatásban, de piaci résztvevőként alkalmazásfejlesztésben (AutSoftként) is komoly tapasztalatokat gyűjtött már, jelentős, ám sokszor láthatatlan szereplő a hazai mobilfejlesztési szektorban. E tapasztalatok adják a jövő heti konferencia alapját is.

Miről lesz szó?

A tanszék által szervezett, "okosplatformok" fejlesztésére koncentráló konferencia két szekcióból áll majd. Az első szekció a talpon maradt három mobilplatform, az Android, az iOS és a Windows Phone által a fejlesztőnek nyújtott egyedi lehetőségeket és kihívásokat veszi sorra, 30 perces előadásokkal. Az Android például viszonylagos nyitottságával tűnik ki, ami költséghatékony fejlesztést tesz lehetővé, kihívásnak számít azonban a domináns platformot elárasztó rengeteg alkalmazás közül kitűnni. Az iOS esetében szó lesz a vállalati alkalmazások fejlesztési folyamatairól és a continuous integrationt támogató eszközök implementációjáról, míg Windows Phone esetében a felhasználói élmény, az igényesség és a tesztelés nehézségei adják majd az előadás fókuszát.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az ezek közti egyensúlyozást nagyban megkönnyítheti a keresztplatformos fejlesztés. Ehhez ma már fejlett eszközök állnak rendelkezésre, ezeket fogja bemutatni hosszabb, 75 perces előadásában Vincze Márk és Szabó Ádám. Lesz szó a natív réteg alatti, C++-os fejlesztésről, vagy az afölötti, JavaScript és PhoneGap használatával készített appokról. Az előadás kitér az okostévék területére is, amely a telefonokhoz hasonlóan fragmentált piac, azonban a webes technológiákkal és némi izzadtsággal egységesíthető.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt (legkésőbb szerdáig, február 20-ig) itt tehetik meg a jelentkezők. A konferencia helyszíne a BME Q épülete (Magyar tudósok krt. 2.), Simonyi Károly terme. A regisztráció 13:30-tók kezdődik, az első előadás 14:15-kor indul.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 07:47

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.