Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

MobilAut 2014: platformok és keresztplatformok

Gálffy Csaba, 2014. február 17. 14:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Milyen egyedi lehetőségeket kínálnak az egyes mobilplatformok a fejlesztők számára? A lassan három szereplőre szűkülő versenyben felértékelődnek az egyes rendszerek jellegzetességeit kihasználó alkalmazások, de a keresztplatformos megoldásokra is egyre nagyobb az igény.

hirdetés

A BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke nem csak oktatásban, de piaci résztvevőként alkalmazásfejlesztésben (AutSoftként) is komoly tapasztalatokat gyűjtött már, jelentős, ám sokszor láthatatlan szereplő a hazai mobilfejlesztési szektorban. E tapasztalatok adják a jövő heti konferencia alapját is.

Miről lesz szó?

A tanszék által szervezett, "okosplatformok" fejlesztésére koncentráló konferencia két szekcióból áll majd. Az első szekció a talpon maradt három mobilplatform, az Android, az iOS és a Windows Phone által a fejlesztőnek nyújtott egyedi lehetőségeket és kihívásokat veszi sorra, 30 perces előadásokkal. Az Android például viszonylagos nyitottságával tűnik ki, ami költséghatékony fejlesztést tesz lehetővé, kihívásnak számít azonban a domináns platformot elárasztó rengeteg alkalmazás közül kitűnni. Az iOS esetében szó lesz a vállalati alkalmazások fejlesztési folyamatairól és a continuous integrationt támogató eszközök implementációjáról, míg Windows Phone esetében a felhasználói élmény, az igényesség és a tesztelés nehézségei adják majd az előadás fókuszát.

Az ezek közti egyensúlyozást nagyban megkönnyítheti a keresztplatformos fejlesztés. Ehhez ma már fejlett eszközök állnak rendelkezésre, ezeket fogja bemutatni hosszabb, 75 perces előadásában Vincze Márk és Szabó Ádám. Lesz szó a natív réteg alatti, C++-os fejlesztésről, vagy az afölötti, JavaScript és PhoneGap használatával készített appokról. Az előadás kitér az okostévék területére is, amely a telefonokhoz hasonlóan fragmentált piac, azonban a webes technológiákkal és némi izzadtsággal egységesíthető.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezt (legkésőbb szerdáig, február 20-ig) itt tehetik meg a jelentkezők. A konferencia helyszíne a BME Q épülete (Magyar tudósok krt. 2.), Simonyi Károly terme. A regisztráció 13:30-tók kezdődik, az első előadás 14:15-kor indul.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!