Szerző: Bodnár Ádám

2014. február 18. 11:45

App!free: ingyenes rendezvény üzemeltetőknek, sörrel!

A HWSW csapata egy kötetlen kora esti programra invitál mindenkit 2014. február 27-ére. Ekkor tartjuk az első App!free rendezvényt, amely afféle barátkozós, sörözős szeánsz, üzemeltetőknek szánt szakmai programmal, vitaindítónak a beszélgetésekhez.

A HWSW az App! konferenciák és képzések mellett idén útjára indítja az ingyenes App!free eseménysorozatot, amelyek afféle "klubdélutánként", de ha úgy tetszik, meetupként alkalmat teremtenek jó hangulatú kötetlen beszélgetésekre egy sör mellett. Ehhez, mintegy vitaindítóként néhány rövid szakmai előadással is készülünk - olyan szakembereket hívunk meg, akikkel mi is szívesen leülünk egy sör mellé.

Az első eseményen az üzemeltetőknek próbáltunk kedvezni a témaválasztással. Először Kocsis Tamás lép színpadra, a biztributor "IT security bölcsésze", aki a jelenleg honos, határvédelemre építő IT-biztonsági szemléletmód korlátait villantja fel. Őt Fischer Erik követi, akinek egyik szakterülete a vállalati rendszerek teljesítményhangolása, és ezen a téren megszerzett tapasztalatait osztja meg a hallgatókkal néhány "horrortörténet" keretében, kitérve természetesen a felmerült problémák megoldására is.

A februári App!free két előadás keretében is foglalkozik a szabad szoftverekkel. Kiss Márton OpenStack-nagykövet azt meséli el, egy nyílt forrású szoftverben való elmélyedés milyen karrierlehetőségeket nyit meg az IT-szakemberek számára, hogy lehet egy szabad szoftver ismeretére alapozva akár külföldi startupnál vagy nagyvállalatnál is elhelyezkedni. Ezt követően Szabó Zsolt, a több országban IT-rendszereket üzemeltető Infobex Kft. üzemeltetési vezetője azt a folyamatot meséli el, milyen szempontok mentén választották ki privátfelhő-infrastruktúrájukat, és milyen okok miatt esett a választás végül nyílt forrású megoldásokra.

A vállalatoknál a mai napig nagy számban használnak Windows XP-f futtató gépeket. Az operációs rendszer támogatását 2014. áprilisában véglegesen befejezi a Microsoft, a cég hazai csapata részéről Lepenye Tamás nagyvállalati technológiai szakértő megválaszolja az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, eloszlatja a tévhiteket, illetve felvillantja, maga a cég mit tanult a Windows XP supportjának megszüntetéséből, milyen következtetéseket vontak le Redmondban. A szakmai előadókat megkértük arra, semmit ne próbáljanak eladni a hallgatóknak, ahogy a névsorból is látszik, mindannyian "terepen is dolgozó" mérnökök, nem marketingszakemberek vagy értékesítők.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az App!free helyszíne a budapesti AnKERT (1061. Paulay Ede utca 33.), érkezni február 27-én délután 17 órától lehet, az előadások 18 órakor kezdődnek, amelyek után tetszés szerinti ideig lehet maradni beszélgetni, sörözni. Az előadások után a "fellépők" is maradnak, így tőlük is lehet kérdezni, lehet velük ismerkedni, barátkozni, kapcsolatokat építeni.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az App!free weboldalon lehet. Mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott, a részvételt a jelentkezés sorrendjében igazoljuk vissza, belépni csak visszaigazolt regisztrációval lehet majd. A nyakkendőt hagyd otthon!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról