Szerző: Dojcsák Dániel

2014. február 12. 13:51

Lecseréli a Google az AdMob SDK-t

A Google idén nyáron véget vet a különálló AdMob SDK-nak, a jövőben a mobilfejlesztők, amennyiben hirdetéseket kívánnak megjeleníteni alkalmazásaikban, a Play Services-be integrált Google Mobile Ads API-t kell használnia.

HIRDETÉS

Kevesebb mint hat hónap felkészülést adott a Google a fejlesztőknek, mielőtt a jelenleg a legtöbb ingyenes alkalmazásban használt AdMob SDK megszűnik működni. 2014 augusztus 1-től a Play Store nem fogad be új alkalmazásokat, sem frissítéseket, amik a különálló AdMob SDK-t használják. A fordulat oka, hogy a régi AdMob SDK még nem kezeli az Advertising ID-nek nevezett azonosítót, így nem felel meg a Google Play Ad Policy addigra hatályba lépő előírásainak. Augusztus 1-ig persze probléma nélkül üzemel még minden alkalmazás és a hirdetések is bennük, a dátumig bezárólag a technikai támogatás és minden a megszokott módon zajlik.

Advertising ID

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a különálló AdMob ne szolgálna ki alkalmazásokat, hiszen más platformokon attól még megmarad a rendszer és a nem frissülő appokban is működik majd tovább a Google rendszerében hirdetést feladók reklámjainak kiszolgálása. Ennek ellenére a Google nyomatékosan azt javasolja, hogy mindenki térjen át a Play Services-ben megtalálható új megoldásra. Elméletileg a Play Services Mobile Ads API támogat minden olyan eszközt, amit eddig az AdMob SDK támogatott, sőt, a reklámok azokon a mobilokon is megjelennek, amin nincs feltelepítve Google Play Store. Az új API-val az alkalmazásba a Play Store-on keresztül mindig a legújabb reklámmegjelenítő könyvtárak kerülnek be, anélkül, hogy a teljes appot frissíteni kéne.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Elméletben tehát veszíteni nem veszítenek semmit a fejlesztők, azt leszámítva, hogy dolgozni kell egy keveset az új kód implementálásán. A Google viszont sokat nyer a váltáson. Az Advertising ID egy felhasználóspecifikus, egyedi, ugyanakkor a fiókhoz nem örökké kötődő azonosító, amit a Google a Play Services-hez delegál. Gyakorlatilag ez egy anonim hirdetési jelölő, amivel a felhasználó eszközökön és appokon keresztül követhető. Igaz, hogy kikapcsolható és kitörölhető, de normál esetben ennek segítségével lehet a Universal Analyticsben is hangsúlyozott felhasználócentrikusságot megvalósítani nem csak az analitikában, de a reklámozásban is. Általa sokkal precízebben lehet releváns reklámokat kiszolgálni.

A Google hivatalos közleménye a változásról a Googleadsdeveloper blogon olvasható, a migráció folyamatára is van egy leírás a fejlesztői oldalon belül, illetve ha valaki az Advertising ID-vel ismerkedne meg jobban, akkor az Android fejlesztői oldal lesz segítségére.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 07:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.