Szerző: Gálffy Csaba

2014. február 14. 09:06

LIVE: mloc.js 2014 - élő közvetítés csak a HWSW-n!

Idén is igen erős előadói listát hoz Budapestre az Mloc.js, a nagyméretű JavaScript-alkalmazásokkal foglakozó konferencia. A rendezvényen idén hangsúlyosan megjelenik a fórum-jelleg, egy oldalról a JavaScript továbbfejlődéséért dolgozó fejlesztők, másik oldalon a JS-motorok készítői és végül a nyelvet saját alkalmazásokra használó szervezetek is megjelennek.

HIRDETÉS

Ahogyan az várható volt, a nemzetközi előadókat felvonultató budapesti mloc.js rendezvényre a jegyek pillanatok alatt elfogytak. A színvonalas tartalomról azonban senki nem marad le, a HWSW és a Ustream segítségével élőben követhető nálunk az összes előadás - itthon exkluzívan. Ugyan az ismerkedés és személyes jelenlét élményét ez nem adja vissza, az elhangzó értékes gondolatokkal lehet vigasztalódni. Az élő stream ezen az oldalon követhető.

Az egymillió soros alkalmazások fejlesztése és karbantartása nehéz feladat. Bár minden alkalmazás egyedi, a legtöbb kihívást az ilyen rendszerek komplexitása jelenti. A fejlesztés során azonban néhány helyes döntéssel könnyebbé tehetjük az életünket, az mloc.js konferencián ezek kerülnek a középpontba: azok a lehetőségek, amelyek kisebb, egyszerűbben kezelhető, hatékonyabb kódot eredményeznek. A konferencia előadói a főbb böngészőket fejlesztő műhelyekből és közismert JavaScript-projekteket levezénylő vállalkozásoktól érkeznek, de lesznek compile-to-JS projekteken dolgozó fejlesztők és kutatók is.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Tavaly hatalmas sikernek bizonyult a konferencia, az előadások között még fajsúlyos technológiai premierre is sor került, itt mutatkozott be ugyanis az asm.js. A konferencia szervezői idén is ugyanazt a receptet követik mint tavaly, igyekeznek a legnagyobb javascriptes webes alkalmazások készítőit és a legfontosabb JS-motorok fejlesztőit összehozni, hogy együtt találják ki a nyelv jövőjét.

A csütörtöki felhozatal rögtön erősen nyit, 10-től Jeff Harrell a PayPal fejlesztője beszél majd arról, hogy a Javában írt back-endet hogyan és miért cserélték JavaScriptre, a Kraken.js és node.js keretrendszerek segítségével. 10:40-től Daniel Steigerward mutatja be a következő generációs JavaScript eszközöket és funkciókat, amelyek várhatóan az év folyamán válnak bevethetővé. Ben Titzler a Google-től a keresőóriás V8 motorjának új optimalizációiról beszél, mivel a motor nem csak a Chrome-ban, de szerveroldalon is nagyon elterjedt, így az előadást hatalmas érdeklődés előzi meg.

A teljes csütörtöki (február 13.) program:

 • 10:00 - 10:40: Release the Kraken (Jeff Harrell, PayPal)
 • 10:40 - 11:20: What should the average JS ninja know about upcoming JavaScript and Browser features? (Daniel Steigerwald, Este.js)
 • 11:20 - 11:40: New optimizations of Google Chrome's V8 (Ben Titzer, Google)
 • 12:20 - 13:00: How JavaScript Objects are Implemented (Eddy Bruel, Mozilla)
 • 13:00 - 14:20: JIT compilation techniques (Maxime Chevalier-Boisvert, Université de Montréal)
 • 15:00 - 15:40: Parallel Javascript (Jaswanth Sreeram, Intel)
 • 15:40 - 16:00: JS optimization techniques (Guillaume Lathoud)
 • 16:40 - 17:20: JavaScript as an Intermediate Language (Shriram Krishnamurthi, Brown University)

Péntek (február 14):

 • 10:00 - 10:40: Streams for the Web (Domenic Denicola, Lab49)
 • 10:40 - 11:20: Introduction to React (Stoyan Stefanov, Facebook)
 • 11:20 - 11:40: Hastily Paving the Way for Diversity (Anton Ekblad, Chalmers University)
 • 12:20 - 13:00: Building real-time web applications with Stratified JavaScript (Alexander Fritze, OniLabs)
 • 14:20 - 15:00: Duetto: C++ as the platform language for the Web (Alessandro Pignotti, Leaning Technologies)
 • 15:00 - 15:40: JavaScript and the browser as a platform for game development (David Galeano, Turbulenz)
 • 16:00 - 16:40: Enterprise JavaScript Architectures - With some vanilla topping (Adam Rocska, EPAM systems)

Az előadások részletesebb leírása a konferencia oldalán érhető el.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 01:10

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.