Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 29. 16:21

Új telefonnal bővült a Samsung Galaxy Grand szériája

Új készülékkel bővítette Galaxy Grand sorozatát a Samsung. A Grand Neo névre hallgató készülék a közép- és belépő kategória között egyensúlyozik, árából azonban ez nem derül ki egyértelműen, így nem lesz könnyű dolga a konkurenciával.

HIRDETÉS

Új okostelefont mutatott be a Samsung, amellyel a középkategóriát vette célba - noha a találat már korántsem biztos. A Galaxy Grand Neo néven futó modell kicsit gyengébb és drágább is a kelleténél, így kétséges, hogy megállja-e a helyét az olcsóbb versenytársak között. A készülék 5 hüvelykes TFT kijelzője 800x480 pixel felbontású, ami inkább a belépő szintű telefonokhoz passzol ma már. A processzor sem fog senkit túlzottan lázba hozni, az ugyanis egy négymagos 1,2 gigahertzes Cortex-A7 lapka, ami mellé 1 gigabájt RAM társul.

A belső tárhely mérete 8 gigabájt, ami microSD-kártyával bővíthető akár további 64 gigabájttal. Az okostelefon egy szerény, 5 megapixeles hátlapi kamerát, és egy VGA felbontású előlapi szenzort kapott, valamint egy 2100 mAh-s akkumulátort, így kiemelkedő üzemidőre sem érdemes számítani. A Grand Neo csak 3G-képes változatban lesz elérhető, LTE-s modell nem érkezik belőle. A kütyü fedélzetén 4.2-es Androidot, valamint természetesen a Samsung saját, TouchWiz felhasználói felületét találjuk.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Samsung Galaxy Grand Neo tehát kétségtelenül az olcsóbb készülékekkel akar versenybe szállni, ám sikere finoman szólva sem egyértelmű - főként figyelembe véve, hogy 355 dollárért lesz megvásárolható. Ilyen áron és ilyen specifikációkkal igencsak kérdéses, hogy az új eszköz egyáltalán labdába rúghat-e olyan versenytársak mellett mint a Motorola Moto G, amely hasonló, sőt valamivel jobb hardver mellett - a készülék 720x1280 pixel felbontású IPS panelt kapott - jóval alacsonyabb áron, több mint száz dollárral olcsóbban érhető el.

Az eredetileg 4.3-as Androiddal érkező, de mára 4.4-re frissített Motorola-készülék ráadásul kiemelt figyelmet élvez a Google-tól, így egy új verzió megjelenése esetén arra már röviddel azután számíthat, hogy az megérkezett a vállalat zászlóshajóira, vagyis a Nexus telefonokra és tabletekre. A Samsung esetében persze nem is várjuk, hogy ilyen ütemben szórja a frissítéseket, ugyanakkor vélhetően kevesen választják majd a gyártó új modelljét ilyen alternatíva helyett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.