Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Böngészőbe hozta a LEGO-s vödröt a Google

Hlács Ferenc, 2014. január 29. 10:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A böngészőbe hozta a LEGO-élményt a Google. A Build with Chrome névre hallgató webappal online építkezhetünk a népszerű gyártó kockáiból, az elkészült műveket pedig egymással is megoszthatjuk. Az alkalmazás androidos okostelefonokról és tabletekről is elérhető.

Egy gyors legózáshoz ezentúl nemhogy az irodát, de a böngészőt sem kell elhagyni, miután a Google bemutatta Build with Chrome nevű virtuális LEGO alkalmazását. A böngésző fejlesztői és a népszerű játékgyártó együttműködéséből született WebGL alapú online appot eredetileg a Google kísérletező kedvű ausztrál csapata hozta létre, mára pedig mindenki számára elérhetővé vált - ezzel pedig számtalan produktív munkaóra került veszélybe.

A böngészős játszótértől persze csodát ne várjunk, abban az alapvető kockákat találjuk meg, így az elvetemültebb LEGO megszállottaknak más szoftver után kell nézni komplexebb ötleteik virtuális megvalósításához. Ez ugyanakkor nem is baj, hiszen a felület célja az unaloműzés, ebben pedig kitűnően teljesít - könnyű a tervezett öt percnél jóval tovább előtte ragadni. Miután tehát az alapelemekkel is jó időre lefoglalta magát az ember, az elkészült művek a Google+ fiókba bejelentkezve megoszthatók, illetve böngészhetünk az ismerősök, vagy a térkép segítségével más országok lakóinak építményei között is. A művek ráadásul különböző kategóriákba sorolhatók, ami megkönnyíti a felfedezést.

A Build with Chrome nem korlátozódik az asztali PC-re vagy laptopra, az az androidos okostelefonon és tableten futó Chrome böngészőben is kipróbálható, de a keresőóriás szerint komoly grafikus teljesítményű eszközökre van hozzá szükség. A felület gyakorlatilag magától értetődő, a bal oldalon található mezőből választhatjuk ki a kívánt elemeket, amelyeknek színe és iránya is módosítható, majd ezeket a munkalapon egy kattintással elhelyezhetjük.

Aki mégsem teljesen biztos a dolgában, az a Build Academyből kaphat segítséget, amelyben különböző, fokozatosan egyre nehezebb feladatokon keresztül sajátítható el a virtuális LEGO-építészet - egy LEGO figura útmutatásai alapján. A félig-meddig burkoltan a hamarosan a mozikba kerülő LEGO filmet is promotáló online “legósvödör” tehát rendkívül szórakoztató, egy próbát mindenképpen megér, ráadásul nem fenyeget a veszély, hogy rálépünk egy kósza kockára.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.