Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 29. 10:53

Böngészőbe hozta a LEGO-s vödröt a Google

A böngészőbe hozta a LEGO-élményt a Google. A Build with Chrome névre hallgató webappal online építkezhetünk a népszerű gyártó kockáiból, az elkészült műveket pedig egymással is megoszthatjuk. Az alkalmazás androidos okostelefonokról és tabletekről is elérhető.

Egy gyors legózáshoz ezentúl nemhogy az irodát, de a böngészőt sem kell elhagyni, miután a Google bemutatta Build with Chrome nevű virtuális LEGO alkalmazását. A böngésző fejlesztői és a népszerű játékgyártó együttműködéséből született WebGL alapú online appot eredetileg a Google kísérletező kedvű ausztrál csapata hozta létre, mára pedig mindenki számára elérhetővé vált - ezzel pedig számtalan produktív munkaóra került veszélybe.

A böngészős játszótértől persze csodát ne várjunk, abban az alapvető kockákat találjuk meg, így az elvetemültebb LEGO megszállottaknak más szoftver után kell nézni komplexebb ötleteik virtuális megvalósításához. Ez ugyanakkor nem is baj, hiszen a felület célja az unaloműzés, ebben pedig kitűnően teljesít - könnyű a tervezett öt percnél jóval tovább előtte ragadni. Miután tehát az alapelemekkel is jó időre lefoglalta magát az ember, az elkészült művek a Google+ fiókba bejelentkezve megoszthatók, illetve böngészhetünk az ismerősök, vagy a térkép segítségével más országok lakóinak építményei között is. A művek ráadásul különböző kategóriákba sorolhatók, ami megkönnyíti a felfedezést.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Build with Chrome nem korlátozódik az asztali PC-re vagy laptopra, az az androidos okostelefonon és tableten futó Chrome böngészőben is kipróbálható, de a keresőóriás szerint komoly grafikus teljesítményű eszközökre van hozzá szükség. A felület gyakorlatilag magától értetődő, a bal oldalon található mezőből választhatjuk ki a kívánt elemeket, amelyeknek színe és iránya is módosítható, majd ezeket a munkalapon egy kattintással elhelyezhetjük.

Aki mégsem teljesen biztos a dolgában, az a Build Academyből kaphat segítséget, amelyben különböző, fokozatosan egyre nehezebb feladatokon keresztül sajátítható el a virtuális LEGO-építészet - egy LEGO figura útmutatásai alapján. A félig-meddig burkoltan a hamarosan a mozikba kerülő LEGO filmet is promotáló online “legósvödör” tehát rendkívül szórakoztató, egy próbát mindenképpen megér, ráadásul nem fenyeget a veszély, hogy rálépünk egy kósza kockára.

a címlapról