Szerző: Bodnár Ádám

2014. január 28. 14:06

Natív fejlesztés Androidra Visual Studióból

A legnépszerűbb mobil operációs rendszer és a sokak által kedvelt integrált fejlesztői környezetet "házasítja" az Android++ projekt. A szabadon letölthető bővítmény lehetővé teszi a natív C/C++ alkalmazásfejlesztést a Google rendszerére a Microsoft IDE alól.

HIRDETÉS

A brit NaturalMotion játékfejlesztő cég vezető fejlesztője, Justin Webb jegyzi az Android++ projektet. A cél a Visual Studiót egy olyan kiegészítővel ellátni, amely lehetővé teszi a natív C/C++ alkalmazások elkészítését a Google mobil platformjára. Webb úgy látta, világszerte óriási azoknak a fejlesztőknek a száma, akik a Visual Studiót használják saját elhatározásból vagy "külső körülmények hatására", és szeretett volna a számukra egy olyan eszközt adni, amellyel az Android platformot is megcélozhatják anélkül, hogy el kellene hagyniuk a Visual Studiót, fel kellene adniuk eddig megszerzett tudásukat és rutinjukat.

Úgy tűnik, Webb a NaturalMotionnél nem szerzett jó benyomásokat az androidos fejlesztői környezetekről, amelyek szerinte nélkülözik as iOS-es versenytársak átláthatóságát és egyszerűségét, főleg, amelyek a natív C/C++ alkalmazások fejlesztését illeti. "Ennek sok oka van, de a legfőbb az, hogy hiányzik egy dedikált integrált fejlesztői környezet és natív forráskódszintű debugger." Az Android++ projekt célja, hogy a széles körben elterjedt, sokak által használt és kedvelt Visual Studióhoz egy kiegészítőt és MSBuild scripteket adjon, amelyek birtokában bárki kényelmesen fejleszthet natív C/C++ alkalmazásokat Androidra.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Android++ tartalmazza a szükséges MSBuild scripteket a C/C++ és Java fejlesztéshez és resoure generációhoz, a függőségek vizsgálatához . Fordításra LLVM/Clang vagy GCC használható, amelyek közül a fejlesztő szabadon választhat, van lehetőség párhuzamos fordításra és támogatott a Pre-Compiled Header (PCH) is. A debuggolás emulátoron és  magán az eszközön egyaránt  mehet, a hátteret persze a Visual Studio szolgáltatja. Az Android++ gyakorlatilag tetszőleges eszközön képes debuggolni, semmilyen megkötés nincs a gyártóra, típusra nézve.

Egyelőre nagyon kora szakaszban jár a fejlesztés, a projekt oldaláról a 0.1.0 a verzió tölthető le. Az Android++ használatához Visual Studio 2010, 2012 vagy 2013 szükséges, ezek közül a Premium, Professional vagy Ultimate verzió, az ingyenes Express nem támogatott.

Többet szeretnél tudni az Android fejlesztői újdonságairól? Kövesd 20 órás Android Update képzésünket a helyszínen vagy online! Az előadások tetszés szerint visszanézhetőek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.