Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 21. 14:29

Hamarosan az eBayen is vehetünk Bitcoint

Egy hónap múlva már a brit eBay-en is vehetünk Bitcoint, vagy más kriptovalutákat. Az online piactér február 10-től külön kategóriát hoz létre az áruba bocsátott virtuális fizetőeszközöknek, noha azokat egyelőre a hagyományos aukciók között nem, csak a Classified Ads, azaz a helyi hirdetések felületén találhatjuk meg.

Hamarosan a brit eBayen is vásárolhatunk Bitcoint, Litecoint vagy egyéb kriptovalutát, miután a "pénznem" megkapja saját, “Virtual Currency” rovatát, a Craigslists vetélytársnak szánt Classified Ads kategóriában. Itt nincs hagyományos aukció, és a hirdetések csupán az egymáshoz közel élők számára érhetők el, akár egy közösségi hirdetőfalon.

A PayPal-es Bitcoin tárcákra még várni kell

David Marcus a PayPal, azaz az online piactér fizetőplatformjának elnöke múlt héten Twitteren közölte, a vállalat “hisz a Bitcoinban”, pár nappal később pedig az eBay emailben jelezte egyik, a valutákra vonatkozó szabályozást megsértő kereskedőjének, hogy terveik között szerepel a virtuális fizetőeszközök kategóriájának megnyitása. Noha a kriptovaluta a Classified Ads részbe már felkerülhet, a hagyományos aukciók, illetve fix áras termékek között továbbra sem listázható, ráadásul minden tranzakció az eBayen kívül kell hogy történjen.

A “Virtual Currency” kategória a vállalat szerint február 10-től jelenik meg a brit eBay felületén, azt azonban nem tudni, hogy a piactér más országokban is lehetővé teszi-e a Bitcoin kereskedelmét. David Marcus szerint továbbá egyelőre a Bitcoin tárcák, azaz a fizetőeszközt tartalmazó virtuális címek és a PayPal fiókok összekapcsolására is várni kell, ahhoz ugyanis részletesen kidolgozott szabályozásra van szükség.

Akár az egyetemi tandíjat is

A Bitcoin iránt tanúsított egyre növekvő rokonszenv Nagy-Britanniában nem merül ki az eBay törekvéseiben. A University of Cumbria ugyanis - a hasonló oktatási intézmények közül elsőként - már elfogadja a kriptovalutát a tandíjak befizetésénél is. A Lake Districtben található egyetem két szakának díját egy a Bitpayhez hasonló tranzakciós szolgáltatáson keresztül van lehetőség virtuális fizetőeszközzel rendezni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Egy ciprusi magánegyetem már korábban bejelentette, hogy lehetővé teszi a Bitcoinnal történő fizetést - ami a tandíjtól egészen a büfében vásárolható ételekig terjed, ugyanakkor ebben az esetben magántulajdonú intézményről van szó. A brit egyetem professzora, Jim Bendell szerint azért döntöttek a megoldás mellett, hogy a gyakorlatban is bemutathassák hallgatóiknak a virtuális valutákat, kiemelve, sokan aggódnak azok társadalomra és gazdaságra gyakorolt hatása miatt, ez pedig úgy vizsgálható igazán, ha a gyakorlatban is kipróbálják azt.

A Bitcoint 2009-ben hozták létre, azóta egy dollár körüli ára 1000 dollár fölé emelkedett, és jelenleg is nagyjából ott stagnál. A fizetőeszköz iránti bizalom azonban korántsem általános, az Alibaba, Kína legnagyobb online piactere például néhány hete tiltotta ki a valutát felületéről.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról