:

Szerző: Bőle György

2000. szeptember 15. 07:45

AMD: minden a terv szerint!

A JCs News -on olvasható egy igen laza hangulatú kis beszámoló, melyben egy bennfentes a Minneapolis-ban zajlott AMD Reseller Conference-en (AMD viszonteladók konferenciája) szerzett - látszólag igencsak NDA-s - információit osztja meg az olvasókkal.

A JC's News-on olvasható egy igen laza hangulatú kis beszámoló, melyben egy bennfentes a Minneapolis-ban zajlott AMD Reseller Conference-en (AMD viszonteladók konferenciája) szerzett - látszólag igencsak NDA-s - információit osztja meg az olvasókkal.

Néhány érdekes információ a cikkből:

  • Az AMD760MP multi-processzoros, szerverekbe szánt alaplapi chipkészletének mintadarabjai decembertől lesznek elérhetőek, az első ráépülő alaplapok pedig 2001 január/február tájékán debütálnak. A lapkakészlet nem csak az új Mustang magra épülő termékvonalat támogatja, hanem visszamenőlegesen a Thunderbird/Duron párost is!

  • Az új Mustang-magra épülő termékvonal [Mustang (szerver) / Palomino (high-end PC/notebook) / Morgan (low-end PC/notebook)] teljesítmény felvétele - a mag újratervezésének eredményeként - sokkal kisebb lett a korábbi AMD processzorokhoz képest.

  • A szerverekbe szánt Mustang processzort november tájékán mutatják be 512 kbyte-os és 1 Mbyte-os L2 cache-sel szerelt verziókban (maximálisan 2 Mbyte-ot támogat). Az Athlon-t felváltó Palomino várhatóan januárban, a Duron-t felváltó Morgan pedig februárban lesz bemutatva. Amikor Hector Ruiz, az AMD elnöke azt mondta egy hónapja egy interjúban, hogy november 15 és február 15 között 5 új processzort mutatnak be, látszólag nem beszélt mellé. És... , megjelenési prioritás a szervereknél!

  • Az egyik elsőként megjelenő AMD-alapú, szerverekbe szánt alaplap az MSI-6341 lesz, amelyet november/december tájékán kezdenek szállítani az alábbi lenyűgöző specifikációkkal: AMD760-as chipset, 266MHz-es frontside bus, integrált Ultra SCSI 160-os vezérlő, integrált FireWire, akár 4GB DDR 2100-as (266MHz) memória. Woah!

  • A cikkben az AMD-vel kapcsolatos információk között ismételten felbukkan a Transmeta neve. Egyre kevésbé tűnik irreálisnak egy esetleges felvásárlás... (lásd pvoros korábbi hírét)

    Végezetül: "But the AMD folks were extremely happy with things, and said everything was on schedule, so they probably are." - minden terv szerint, no comment...
  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 26. 07:39

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.