Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 20. 10:26

Még idén 300 megabites mobilnetet kap Dél-Korea

Még 2014-ben elindítja rekordsebességű mobilinternet-szolgáltatását a Dél-Koreában az SK Telecom. Az ország legnagyobb mobilszolgáltatója az akár 300 Mbps letöltési sebességre is képes technológiát a jövő hónapban, a Mobile World Congressen demonstrálja majd.

Dél-Koreában eddig sem lehetett panasz a mobilinternet sebességére, az ország legnagyobb mobilszolgáltatója, az SK Telecom azonban bejelentette, még az idén elindítja 300 Mbps-os mobilnet-szolgáltatását. A vállalat ezzel gyakorlatilag megduplázná a maximum 150 Mbps-ra képes LTE sebességét, és a gyorsabb, LTE-A-t (LTE-Advanced) is maga mögött hagyná. A 3band LTE-A névre keresztelt megoldást a tervek szerint egy 20 megahertzes és két 10 megahertzes frekvenciasáv összevonásával valósítják meg.

A szolgáltató novemberben már demonstrálta a technológiában rejlő lehetőségeket, akkor az 1,8 gigahertzes frekvenciasávon 20 megahertz, a 800 megahertzen pedig 10 megahertz sávszélességet összevonva ért el 225 Mbps-os letöltési sebességet. Az SK Telecom szerint ilyen gyors kapcsolat mellett egy 800 megabájtos film letöltéséhez mindössze 22 másodperce lesz szükség, míg ugyanez hagyományos LTE-t használva 85 hosszú másodpercbe, 3G-n keresztül pedig örökkévalóságnak számító 7 percbe és 24 másodpercbe telne

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A cég jövő hónapban a barcelonai Mobile World Congress konferencián mutatja be a technológiát, amely a tervek szerint már idén elérhető lesz. Kihasználásához ugyanakkor a megfelelő hardverrel felszerelt készülékekre is szükség lesz - ezek várhatóan ugyancsak az idei év folyamán kerülnek piacra. Az ország legnagyobb szolgáltatója korábban is igyekezett élen járni a sebességet érintő áttörésekben, tavaly júniusban ugyanis a világon elsőként mutatta be az LTE-A technológiát, amelyet azóta a terület két másik szolgáltatója is átvett - ugyanakkor ennek igénybevételéhez is csak kifejezetten LTE-A-képes készülékek használhatók.

A vállalat szerint a jövőben 4, illetve 5 sávos LTE-Advanced szolgáltatást is létrehoz majd, amellyel még gyorsabb letöltési sebességek érhetők el, noha erre vonatkozó pontos terveit egyelőre nem közölte, ahogy azt sem, igazodnak-e majd az adatforgalmi keretek a megnövekedett sebességhez.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról