:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 20. 10:26

Még idén 300 megabites mobilnetet kap Dél-Korea

Még 2014-ben elindítja rekordsebességű mobilinternet-szolgáltatását a Dél-Koreában az SK Telecom. Az ország legnagyobb mobilszolgáltatója az akár 300 Mbps letöltési sebességre is képes technológiát a jövő hónapban, a Mobile World Congressen demonstrálja majd.

Dél-Koreában eddig sem lehetett panasz a mobilinternet sebességére, az ország legnagyobb mobilszolgáltatója, az SK Telecom azonban bejelentette, még az idén elindítja 300 Mbps-os mobilnet-szolgáltatását. A vállalat ezzel gyakorlatilag megduplázná a maximum 150 Mbps-ra képes LTE sebességét, és a gyorsabb, LTE-A-t (LTE-Advanced) is maga mögött hagyná. A 3band LTE-A névre keresztelt megoldást a tervek szerint egy 20 megahertzes és két 10 megahertzes frekvenciasáv összevonásával valósítják meg.

A szolgáltató novemberben már demonstrálta a technológiában rejlő lehetőségeket, akkor az 1,8 gigahertzes frekvenciasávon 20 megahertz, a 800 megahertzen pedig 10 megahertz sávszélességet összevonva ért el 225 Mbps-os letöltési sebességet. Az SK Telecom szerint ilyen gyors kapcsolat mellett egy 800 megabájtos film letöltéséhez mindössze 22 másodperce lesz szükség, míg ugyanez hagyományos LTE-t használva 85 hosszú másodpercbe, 3G-n keresztül pedig örökkévalóságnak számító 7 percbe és 24 másodpercbe telne

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég jövő hónapban a barcelonai Mobile World Congress konferencián mutatja be a technológiát, amely a tervek szerint már idén elérhető lesz. Kihasználásához ugyanakkor a megfelelő hardverrel felszerelt készülékekre is szükség lesz - ezek várhatóan ugyancsak az idei év folyamán kerülnek piacra. Az ország legnagyobb szolgáltatója korábban is igyekezett élen járni a sebességet érintő áttörésekben, tavaly júniusban ugyanis a világon elsőként mutatta be az LTE-A technológiát, amelyet azóta a terület két másik szolgáltatója is átvett - ugyanakkor ennek igénybevételéhez is csak kifejezetten LTE-A-képes készülékek használhatók.

A vállalat szerint a jövőben 4, illetve 5 sávos LTE-Advanced szolgáltatást is létrehoz majd, amellyel még gyorsabb letöltési sebességek érhetők el, noha erre vonatkozó pontos terveit egyelőre nem közölte, ahogy azt sem, igazodnak-e majd az adatforgalmi keretek a megnövekedett sebességhez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.