Szerző: Bodnár Ádám

2014. január 15. 15:12

Idén tizenöt éves a Challenge 24 programozóverseny

Idén tizenöt éves a Challenge 24 programozóverseny. Ahhoz, hogy a csapatok a májusi, 24 órán át tartó "élő" döntőben is kipróbálják magukat, regisztrálniuk kell magukat a megmérettetésre, és persze be is kell jutni a legjobbak közé.

Az idei Challenge 24-re már lehet jelentkezni és érdemes is, ugyanis a háromfős csapatok február 8-án már az előválogató feladatait kell megoldják. A csapatok összetételére most sincs megkötés, bár a szervező a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, nem csak felsőoktatásban résztvevők jelentkezhetnek, hanem bárki. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők.

03:38
 

Challenge24 - 13th International Programming Contest (2013) - http://ch24.org

Még több videó

A Challenge24-en részt vevő csapatoknak a szervezők szerint a gyors és precíz kódírási képesség mellett szüksége van matematikai, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai, hálózati, mesterséges intelligencia jártasságra valamint jól működő csapatmunkára. Az elődöntő hat órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás nélkülözhetetlen a jó szerepléshez. Az előző verseny döntőjében olyan feladatokkal találkoztak a résztvevő csapatok, mint valódi lézervágó kezelése vagy kerékpáros küldönc irányítása virtuális térben. Az idei döntő feladatsorát szeptember óta írja az a csapat, amely korábban maga is részt vett a Challenge 24 egyik döntőjében és már ötödik alkalommal vállalták el a verseny feladatainak kitalálását.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A versenyt az elmúlt években hazai és nemzetközi cégek sora biztosította támogatásáról, így immár negyedik éve biztosítja a verseny alapját főtámogatóként az SAP Hungary Kft. A versenyalapító hazai Fornax mellett, már olyan jelentős külföldi vállalatok is a verseny mellet állnak, mint a Google, a Facebook, Yahoo, valamint a Skype. A támogató cégek közül többen is fontosnak érzik, hogy kollégáik megmérettessék magukat évről-évre.

A versenyre február 6-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán, ahol megtalálhatók a korábbi évek változatos feladatai. A helyszíni döntő május 2-án kezdődik Budapesten, ahol a győztes csapatot vándorkupa, tárgynyeremények és gyakran a támogatók álláslehetőségei is várják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról