Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Idén tizenöt éves a Challenge 24 programozóverseny

Bodnár Ádám, 2014. január 15. 15:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén tizenöt éves a Challenge 24 programozóverseny. Ahhoz, hogy a csapatok a májusi, 24 órán át tartó "élő" döntőben is kipróbálják magukat, regisztrálniuk kell magukat a megmérettetésre, és persze be is kell jutni a legjobbak közé.

hirdetés

Az idei Challenge 24-re már lehet jelentkezni és érdemes is, ugyanis a háromfős csapatok február 8-án már az előválogató feladatait kell megoldják. A csapatok összetételére most sincs megkötés, bár a szervező a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, nem csak felsőoktatásban résztvevők jelentkezhetnek, hanem bárki. Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők.

A Challenge24-en részt vevő csapatoknak a szervezők szerint a gyors és precíz kódírási képesség mellett szüksége van matematikai, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai, hálózati, mesterséges intelligencia jártasságra valamint jól működő csapatmunkára. Az elődöntő hat órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás nélkülözhetetlen a jó szerepléshez. Az előző verseny döntőjében olyan feladatokkal találkoztak a résztvevő csapatok, mint valódi lézervágó kezelése vagy kerékpáros küldönc irányítása virtuális térben. Az idei döntő feladatsorát szeptember óta írja az a csapat, amely korábban maga is részt vett a Challenge 24 egyik döntőjében és már ötödik alkalommal vállalták el a verseny feladatainak kitalálását.

A versenyt az elmúlt években hazai és nemzetközi cégek sora biztosította támogatásáról, így immár negyedik éve biztosítja a verseny alapját főtámogatóként az SAP Hungary Kft. A versenyalapító hazai Fornax mellett, már olyan jelentős külföldi vállalatok is a verseny mellet állnak, mint a Google, a Facebook, Yahoo, valamint a Skype. A támogató cégek közül többen is fontosnak érzik, hogy kollégáik megmérettessék magukat évről-évre.

A versenyre február 6-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán, ahol megtalálhatók a korábbi évek változatos feladatai. A helyszíni döntő május 2-án kezdődik Budapesten, ahol a győztes csapatot vándorkupa, tárgynyeremények és gyakran a támogatók álláslehetőségei is várják.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!