Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hadat üzen a kábeleknek a Wilocity új chipsetje

Hlács Ferenc, 2014. január 09. 16:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új lapkán dolgozik a Wilocity, amellyel hálózati csomópontként is működő, vezeték nélküli dokkolók hozhatók létre. A vállalat szerint a készülékekkel Ethernet- és USB-kapcsolat is létrehozható, de akár kijelző is csatlakoztatható kábelek nélkül notebookokhoz, okostelefonokhoz vagy tabletekhez.

hirdetés

Sok babrálást megspórolhatnak a kábelekkel a Wilocity új lapkái azoknak, akik mobil eszközről  végzik munkájukat. A vállalat technológiájával már most is lehetővé teszi, hogy az egyes notebookgyártók vezeték nélküli dokkolóállomásokat készítsenek készülékeikhez, amelyeken USB-, Ethernet- és monitorcsatlakozó is található, és a 4K felbontást is támogatja.A gyártó chipsetjei a WiGig szabványt használják, azaz 60 gigahertzes, magas átviteli sebességű, de kis hatótávolságú frekvencián továbbítják az adatokat. Ezek nagy részét a Dell vásárolta meg, amely D5000 névre hallgató vezeték nélküli dokkoló állomásába, illetve választható funkcióként Latitude 6430u, 7440, 5540 és 5440 notebookjaiba, és M4800, valamint M6800 mobil munkaállomásaiba építi be.

A Wilocity most új chipseten dolgozik, amellyel egyszerre több felhasználó is kapcsolódhat egyetlen vezeték nélküli dokkolóhoz. A Stingray kódnevű lapkakészletet a cég a Ciscóval közösen fejleszti, és várhatóan 2014 második felében válik elérhetővé. Segítségével a gyártók olyan vezeték nélküli dokkolókat hozhatnak létre, amelyek egyszerre hálózati csomópontokként is működhetnek.

Ezek a készülékeket elsősorban céges felhasználásra szánják, ahol segítségükkel az IT-részlegek kontrollálhatják a hozzáférést a vállalati hálózatokhoz. Mikor egy vendég, vagy alkalmazott kapcsolódik az egyik állomáshoz, az adott szerver felismeri a felhasználót, és automatikusan kiosztja számára a megfelelő hozzáférést. Az adminisztrátorok ezen felül többek között azt is szabályozhatják majd, hogy az adott felhasználó hány monitort használhat, illetve csatlakoztathat-e USB-s adathordozót. A szoftverfrissítéseket is képesek lesznek távolról a dokkoló állomásokra juttatni, de azok egyenként is kezelhetők.

A Wilocity várakozásai szerint 2015-re egy olyan chipsettel is elkészül, amellyel a gyártók egyszerre több készülék kezelésére is képes WiGig-dokkokat is létrehozhatnak. Ezek az állomások a tervek szerint vezeték nélküli hálózati hozzáférési pontokként fognak működni, amelyek Ethernet, kijelző, billentyűzet, egér és USB kapcsolattal is kiegészülnek, ráadásul nemcsak notebookokat, de akár tableteket vagy okostelefonokat is kezelnek majd.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!