Szerző: Gálffy Csaba

2014. január 6. 14:54

Ping konferencia: szerveroldali Java nagy nevekkel

Igen erős előadói repertoárt hoz a Gawker/Kinja első magyarországi konferenciája, a Ping. A jövő héten csütörtök-pénteken zajló rendezvényre a javás backendet (elsősorban Play Frameworköt) használó szervezetek hozzák el fejlesztési és üzemeltetési tapasztalataikat - olyan cégektől, mint a Heroku, Guardian, vagy épp a LinkedIn.

HIRDETÉS

Nagy nevekkel tűzdelt fejlesztői konferenciát hoz Magyarországra a Gawker/Kinja is, a Ping Conference idén először zajlik majd le, de a szervezők igyekeznek legalább évente szervezni hasonló méretű eseményt. A rendezvény célja feltenni Magyarországot és Budapestet a nemzetközi informatika térképére, és bevonni a hazai szakmai köröket a nemzetközi körforgásba. A konferencia idén a Kinja alapját is adó Java/Scala-alapú Play Frameworkkel foglalkozik elsősorban, de a webes és Java-fejlesztés szélesebb dimenzióiról is szó lesz. Ennek megfelelően azoknak is érdemes kilátogatni, akik amúgy nem használják a Playt, azonban szeretnek napirenden lenni a webes alkalmazások és az azok alatt dolgozó backendek lehetőségeivel.

Nagy nevek, jó helyről

A Play keretrendszert használja például a Guardian, amely mobilalkalmazásának kiszolgálását bízta erre a backendre. A legendás újság képviseletében Grant Klopper tart majd előadást a konferencián, amelyen arról számol be, hogy hogyan sikerült a Playt nagy forgalomra skálázni és milyen mérnöki és szervezeti tapasztalatokat szereztek az implementáció során.

02:14:46
 

Sadek Aldrobi - Non-blocking, composable and reactive realtime web

Még több videó

Sadek Aldrobi - a Ping keynote előadójának korábbi prezentációja a témában.

Szintén használ Playt a Linkedin, a népszerű szakmai közösségi hálózat számos elemét ez a keretrendszer szolgálja ki. A konferencián Yevgeniy (Jim) Brikman, a LinkedIn Enginneering Blog szerzője és számos playes projekt vezető fejlesztője beszél majd arról, hogy hány helyen és milyen formában használják ezt a rendszert. A bevezetés tapasztalatairól, a Play használatának előnyeiről és hátrányairól, valamint a keretrendszer alkalmazásával együtt járó komplexitásról gyakorlatias szemléletű előadást várhatunk majd a híresen jól prezentáló Brikmantól.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A backenden futó Java skálázhatóságáról, annak kihívásairól beszél majd Scott Clasen, aki a Heroku API-t fejlesztő csapat mérnöke (és elsőszámú Scala-szakértője). Az előadásban szó lesz arról, hogy hogyan illeszthető a nagyobb szervezetek működésébe a Play használata és élesben történő üzelemtetése, valamint hogyan pótolhatóak az olyan szolgáltatások, amelyeket a keretrendszer nem támogat alapból.

Csütörtök, péntek és egy kis szerda

A konferencia két napos, de a megelőző napon az érdeklődők az opcionális Play/Scala workshopon gyorstalpalón is részt vehetnek, erre itt lehet még jelentkezni. A konferencia maga január 16-án és 17-én zajlik a nemrég felújított és megnyitott Budapest Music Centerben, a jegyek itt vásárolhatóak - mindkét napra 349 dollárért, egy-egy napra pedig 189 dollárért. Amennyiben adott szervezetből többen is részt vennének, érdemes felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel, mert elérhető (egyéni elbírálás alapján) csoportos kedvezmény is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 16:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.