Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 23. 14:20

Megállapodott az Apple és a China Mobile

Együttműködésre lépett az Apple és a China Mobile. A megállapodás értelmében a jövő év elejétől már a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának készülékpalettáján is megtalálhatók lesznek az iPhone 5s és 5c telefonok. Elemzők szerint a szolgáltató 2014-ben 20 milliónál is többet adhat el az Apple készülékéből.

Megállapodott egymással az Apple és a China Mobile, így jövő év elejétől már a kínai szolgáltató kínálatába is bekerülnek az iPhone-ok. A China Mobile a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, több mint 760 millió ügyfelet tudhat magáénak. A Canalys jelentése szerint Kína, Hong Kong és Tajvan teszik ki a világ okostelefon-piacának 39 százalékát, ahol az Apple eladásait tekintve jelenleg ötödik helyen áll.

A cupertinói vállalat már 2011-óta tárgyal az óriással, a végleges, több évre szóló egyezményt pedig idén decemberben sikerült megkötniük, és most vasárnap jelentették be. A cég szándékait már ősszel is sejteni lehetett, amikor történetében először, a térségben is elérhetővé tette a legújabb generációs iPadet, már a megjelenés első napján. Az Apple szerint a megállapodás nagyban hozzájárul majd Kína saját fejlesztésű 4G/TD-LTE technológiájának fejlesztéséhez is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az iPhone 5s már így is hatalmas sikert aratott Kínában, mielőtt a szolgáltató is árulni kezdte volna: a Counterpoint elemzőcég szerint októberben az okostelefon-eladások mintegy 12 százalékáért egyedül az Apple készüléke felelt. A kínai mobilszolgáltató 3G és 4G hálózatain működő, a China Mobile által értékesített iPhone-okból bátrabb szakértők szerint jövőre akár több mint 38 milliót is eladhatnak, de a szerényebb előrejelzések is 20 millió körüli darabszámokat írnak.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint Kína rendkívül fontos piacot jelent az cég számára, ami nem csoda, hiszen az ország nemcsak a világ legnagyobb, de az egyik leggyorsabban növekvő okostelefon-piacát is jelenti egyben. A területen az idei év harmadik negyedévében az IDC szerint összesen 87,7 millió okostelefont adtak el, ami 52 százalékos éves növekedést jelent szemben a világ többi részét jellemző 40 százalékos bővüléssel. A harmadik negyedév legtöbb eladását ugyanakkor a Samsung tudhatta magáénak Kínában, átlagosan havi 6 millió eladott készülékkel. Azt egyelőre nem tudni, hogy China Mobile színeiben érkező iPhone-ok milyen áron lesznek megvásárolhatók.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról