:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 23. 14:20

Megállapodott az Apple és a China Mobile

Együttműködésre lépett az Apple és a China Mobile. A megállapodás értelmében a jövő év elejétől már a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának készülékpalettáján is megtalálhatók lesznek az iPhone 5s és 5c telefonok. Elemzők szerint a szolgáltató 2014-ben 20 milliónál is többet adhat el az Apple készülékéből.

Megállapodott egymással az Apple és a China Mobile, így jövő év elejétől már a kínai szolgáltató kínálatába is bekerülnek az iPhone-ok. A China Mobile a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, több mint 760 millió ügyfelet tudhat magáénak. A Canalys jelentése szerint Kína, Hong Kong és Tajvan teszik ki a világ okostelefon-piacának 39 százalékát, ahol az Apple eladásait tekintve jelenleg ötödik helyen áll.

A cupertinói vállalat már 2011-óta tárgyal az óriással, a végleges, több évre szóló egyezményt pedig idén decemberben sikerült megkötniük, és most vasárnap jelentették be. A cég szándékait már ősszel is sejteni lehetett, amikor történetében először, a térségben is elérhetővé tette a legújabb generációs iPadet, már a megjelenés első napján. Az Apple szerint a megállapodás nagyban hozzájárul majd Kína saját fejlesztésű 4G/TD-LTE technológiájának fejlesztéséhez is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az iPhone 5s már így is hatalmas sikert aratott Kínában, mielőtt a szolgáltató is árulni kezdte volna: a Counterpoint elemzőcég szerint októberben az okostelefon-eladások mintegy 12 százalékáért egyedül az Apple készüléke felelt. A kínai mobilszolgáltató 3G és 4G hálózatain működő, a China Mobile által értékesített iPhone-okból bátrabb szakértők szerint jövőre akár több mint 38 milliót is eladhatnak, de a szerényebb előrejelzések is 20 millió körüli darabszámokat írnak.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint Kína rendkívül fontos piacot jelent az cég számára, ami nem csoda, hiszen az ország nemcsak a világ legnagyobb, de az egyik leggyorsabban növekvő okostelefon-piacát is jelenti egyben. A területen az idei év harmadik negyedévében az IDC szerint összesen 87,7 millió okostelefont adtak el, ami 52 százalékos éves növekedést jelent szemben a világ többi részét jellemző 40 százalékos bővüléssel. A harmadik negyedév legtöbb eladását ugyanakkor a Samsung tudhatta magáénak Kínában, átlagosan havi 6 millió eladott készülékkel. Azt egyelőre nem tudni, hogy China Mobile színeiben érkező iPhone-ok milyen áron lesznek megvásárolhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.