Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 19. 10:52

Már kacsintással is fotóz a Google Glass

Kacsintással fényképezhetnek és YouTube videót is feltölthetnek a Glass-tulajdonosok. A Google okosszemüvege idei utolsó frissítésében új funkciókkal és néhány alkalmazással is kiegészült, többek között a Hangouts támogatást is kapott.

Számos új funkcióval egészítette ki okosszemüvegét a Google az év utolsó szoftverfrissítésében. A szerencsés Glass-tulajdonosok immár teljes Hangouts támogatást élveznek, a szemüvegen keresztül YouTube videókat is feltölthetnek, és az egyik legjobban várt funkció, a kacsintással történő fényképkészítés is megérkezett a készülékre.

A Glass továbbá az okostelefonok zárképernyőjének “szemüveges” megfelelőjével is kiegészül, ám feloldásához itt nem PIN kódra vagy adott minta rajzolására van szükség, hanem egy “titkos Google kézfogásra”, azaz a szemüveg érintőfelületén adott koppintások és elhúzások sorozatára. A teljes körű Hangouts támogatás az okostelefonon lévő MyGlass alkalmazásból érhető el - ami már iOS-re is letölthető - itt a Glass-szal készült képek is megoszthatók, valamint a YouTube megosztás opció is itt kapcsolható be, ami után az “Ok Glass share with YouTube” parancsot kimondva a készülék feltölti a kiválasztott videót.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

A kacsintós fotózásnál szinte lehetetlen jobban leegyszerűsíteni a fényképezés folyamatát, ugyanakkor aggályokat is felvet, hiszen gyakorlatilag észrevétlenül fotózható le vele bármi és bárki. A Google mindenesetre igyekszik inkább a kényelmes oldaláról megfogni a dolgot, és azt hangsúlyozza, a módszerrel minden eddiginél természetesebbé, válik a környezet megörökítése - ez igaz is, de a felmerülő jogi problémákra nem ad választ. Sok területen azonban úgy döntöttek nem is várnak a válaszra, és már előre betiltották a Google készülékét hasonló gondok miatt, ilyenek a bankok ATM-ei, a sportesemények, koncertek, természetesen a mozik, öltözők és egyes államokban az autók is.

A félszemű vezérlés mindenesetre kevésbé érzékeny területeken is felhasználható, mint a különböző appok vezérlése, vagy akár a kacsintással történő vásárlás. Ahhoz azonban hogy idáig eljussunk a funkciót rendesen be kell majd biztosítani: senki sem örülne ha egy a szemébe került porszem miatt kezdene indokolatlan vásárlásba egy szupermarketben. A Google továbbá néhány új Glassware appot is bemutatott. A Wall Street Journal saját alkalmazása mellett az okosszemüveg korai felhasználói egy Weather Alert szoftvert is letölthetnek, ami figyelmeztet ha rossz idő közeleg. Végre az RSS feedek is helyet kaptak a szemüvegben a Winkfeed appnak köszönhetően, így már a hírolvasáshoz sem kell feltétlenül elővenni a telefont, ha valaki megelégszik az apró kijelzővel.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:33

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.