Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megveszi az eBuddyt a Booking.com

Hlács Ferenc, 2013. december 05. 13:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Booking.com felvásárolja az eBuddy online üzenetküldő szolgáltatást. A webes chatkliens segítségével a felhasználók számos hasonló szolgáltatást érhettek el egyetlen felületről, mint az ICQ, a Facebook Chat vagy a Hangouts. A felvásárlás értéke egyelőre nem ismert.

hirdetés

Felvásárolja az eBuddyt a holland Booking.com. Az elsősorban szállásfoglalásra szakosodott, amszterdami székhelyű vállalat egy “aqui-hire” megállapodás keretében veszi birtokba a webes üzenetküldő szolgáltatást, azaz annak alkalmazottait tovább foglalkoztatja majd. Arra, hogy az akvizíció során pontosan mekkora összeg cserél gazdát az eBuddy közleményében nem tért ki, ahogy arra sem, meddig lesz még elérhető szolgáltatásuk jelenlegi formájában és hogy az üzenetküldő csapata milyen terméken dolgozik majd a Booking.com-nál.

A 2003-ban alapított eBuddy már majdnem tíz éve foglalkozik online üzenetküldő szolgáltatásokkal, webes, valamint mobil felületen is, és világszerte több százmillió felhasználóval rendelkezik. Segítségével a felhasználók egyetlen felületen érhették el a legtöbb fő chatszolgáltatást, mint az AIM, a Facebook Chat, a Gtalk, az ICQ, a MySpace, a Windows Live Messenger és a Yahoo, a vállalat továbbá egy XMS névre hallgató ingyenes cross-platform okostelefonos chatalkalmazást is fejlesztett.

A vállalat 2006 októberében 5 millió eurós első körös befektetést gyűjtött be a Lowland Capital Partnerstől, 2008-ban pedig a Prime Technology Ventures invesztált a cégbe második körben 6,5 millió eurót. 2011-ben a japán mobil és közösségi játékóriás, a GREE stratégiai célból vásárolt kisebbségi tulajdont az eBuddyban, amely üzenetküldő appot is fejlesztett számára, utóbbi projektet azonban augusztusban lefújták, a költségek visszaszorítására hivatkozva. A GREE akkor kínai irodáját is bezárta, valamint 120 főt elbocsátottak a cégtől, így azok a pletykák is tévesnek bizonyultak, melyek szerint az eBuddy teljes felvásárlására készül.

A Booking.com-ot 1996-ban alapították, 2005-ben pedig a Priceline vásárolta fel a kategóriában szerény 135 millió dollárért. A Priceline bevételei azóta a 2003-as 10 millió dollárról az idei második negyedévre az 1,68 milliárdot is elérték, ebből jelentős mennyiség a Booking.com-nak volt köszönhető, a harmadik negyedévben pedig a bevételek 71 százalékáért felelt. A weboldal több mint negyven nyelven, köztük magyarul is elérhető és 193 országban kínál összesen több mint 378 ezer szállást.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!