Szerző: Hlács Ferenc

2013. december 3. 11:05

Beágyazható a megújult Google Maps

Már az új Google Maps is beágyazható a weboldalak felületébe. A megújult térkép beillesztett változatában is navigálhatunk Google fiókba bejelentkezve, továbbá láthatók az elmentett helyek, és újak is becsillagozhatók. Az új felületre a következő hetekben a hirdetések is megérkeznek.

Egyre közelebb kerül végleges formájához a megújult Google Maps, miután elődjéhez hasonlóan a keresőóriás beágyazhatóvá tette azt a weboldalak felületébe. Az online térkép alapos ráncfelvarráson átesett változatával először májusban találkozhattunk, igaz még zárt béta verzióban, július óta azonban bárki szabadon használhatja. Az új Mapsnak ugyanakkor még vannak hiányosságai, amelyeket a Google folyamatosan foltozgat, a több úti célhoz történő útvonaltervezés lehetősége például csak októberben érkezett meg.

Az új térkép beágyazott formában is úgy viselkedik majd, mint ha a Maps oldalán navigálnánk: amennyiben be vagyunk jelentkezve Google fiókunkkal, a beillesztett felület jobb felső sarkában megjelenik Google+-os profilképünk, és korábban elmentett helyeinket is megtekinthetjük, valamint becsillagozhatunk új területeket, amelyeket később a térkép saját oldalán böngészve is megtalálunk majd. Az új felületen a hirdetések is helyet kapnak, ezekre a Google szerint a következő hetekben lehet számítani, és a webes, illetve mobilos interfészről megszokott formában jelennek majd meg. A vállalat ugyanakkor arra is figyelmeztet, “előfordulhat”, hogy a forgalmi információk és egyéb funkciók nem lesznek elérhetők a beágyazott felületen

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Néhány régebbről ismert probléma továbbra is megmaradt, a beágyazott Maps például megtöri a görgetést az adott oldalon, amennyiben a kurzor fölötte halad el, sőt ha lendületből tovább tekernénk, a térképen kezd el közelíteni vagy távolítani, ami egy-két hasonló baki után igen idegesítő lehet, ráadásul így a weboldal által megjelölt hely is eltűnhet a térkép látható részéről.

A térkép beillesztéséhez a google.com/maps oldalon a kívánt területre navigálva, a jobb alsó sarokban található beállítások ikonra kattintva, a megjelenő lehetőségek közül a “Térkép begyágyazása” opciót kell kiválasztani, a megjelenő ablakból pedig kimásolható a szükséges HTML-kód. Akik a korábbi Maps verziót ágyazták be weboldalukra egyelőre nem tapasztalnak majd változást.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.