Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Az Accenture kezébe kerül az evopro több részlege

Bodnár Ádám, 2013. november 28. 11:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Accenture bejelentette, hogy felvásárolja az evopro csoport ipari és beágyazott szoftverfejlesztési és szolgáltatási üzletágát.

hirdetés

A 2001-ben WLC néven Budapesten alapított evopro a weboldala szerint Magyarországon, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában és Romániában tart fent irodát vagy érdekeltséget. A cégcsoport elsősorban az ipari és orvosi berendezésekben, az autóiparban, az építőiparban, a logisztikai területen, valamint a szállítmányozásban használt beágyazott szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt, mint a fejlesztés és konzultáció, de maga is kivitelez ilyen projekteket: az evopro telepítette például a müncheni repülőtér 2-es termináljának poggyászkezelő rendszerét. A magántulajdonban levő cég több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat.

Az Accenture célja az akvizícióval, hogy tovább erősítse kompetenciáját az ipari automatizálás, szoftverfejlesztés és folyamathatékonyság területén. "A felvásárlás tovább erősíti képességeinket az ipari szoftvermegoldások piacán, ahol egyre növekvő érdeklődést tapasztalunk ügyfeleink részéről a kapcsolódó informatikai szolgáltatások iránt. Az evopro csoport magasan képzett munkaereje komoly szakértelemmel rendelkezik a szoftverfejlesztés, tesztelés és megvalósítás, valamint az automatizálás területén" - mondta Eric Schaeffer, az Accenture területért felelős vezetője.

Ez a harmadik olyan akvizíciója az Accenture-nek, amely a termelővállalatok számára rendelkezésre álló képességeit bővíti. A vállalat a közelmúltban vásárolta fel a PRION Groupot, illetve októberben jelentette be PCO Innovation vállalatra vonatkozó felvásárlási szándékát. Mindkét cég a termékéletciklus-menedzsment szolgáltatásokra specializálódott rendszerintegrátor.

“Az evopro csoport szoftverfejlesztési és mérnöki szakértelme, valamint az Accenture sokrétű iparági ismeretei együttesen egyedülálló értéket ad azon nagyvállalatok számára, akik gyors, hatékony és megbízható szoftverfejlesztést és ipari automatizálási megoldásokat igényelnek” - mondta Mészáros Csaba, az evopro csoport elnöke és vezérigazgatója.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!