:

Szerző: Gálffy Csaba

2013. november 26. 08:16

Vezetést cserél a BlackBerry

A marketingért, a pénzügyekért és a működésért felelős igazgatót is elbocsátja a BlackBerry. Új csapatot építhet Chen, a nemrég kinevezett elnök-vezérigazgató.

Saját embereire cseréli a BlackBerry második szintjét John Chen, a cég nemrég kinevezett új elnök-vezérigazgatója. Az átalakításnak megfelelően új feje lesz a marketinges és a pénzügyi csapatnak, valamint a cég folyamatos működéséért is más felel a jövőben. Az átalakítás viszonylag normálisnak számít, az új vezérigazgató sokszor új menedzsment-csapatot válogat össze magának, egy olyan problémákkal rendelkező cégnél, mint a BlackBerry csoda lett volna, ha az előző vezetés a helyén marad.

A vállalat által kiadott közlemény szerint a marketing-vezér Frank Boulben és a COO szerepet betöltő Kristian Tear azonnal elhagyják a BlackBerryt, a pénzügyi igazgató Brian Bidulka azonban tanácsadói minőségben még év végéig segít utódjának, James Yersh-nek átvenni a cég pénzügyeinek irányítását. Boulben és Tear kinevezése az előző vezérigazgató, Thorsten Heins nevéhez fűződik, a két igazgató a cégen kívülről pottyant a BlackBerry felsővezetői körébe, feladatukat egy évig láthatták el. A rendkívül gyors kirúgás arra utal, hogy Chen, az új vezérigazgató agresszíven látott neki a szervezet rendbetételének, a megüresedő CMO és COO pozíciókra nem is nevezett ki senkit, a csapatok (feltételezhetően ideiglenesen) közvetlenül Chennek jelentenek majd. John Chen egyébként legendának számít befektetői körökben, a 90-es években bajba került Sybase-t 2000-re újra profitábilissá tette, a céget tíz év múlva vásárolta fel az SAP 5,8 milliárd dollárért.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

"Erős készpénzállománnyal rendelkezik a BlackBerry és továbbra is toronymagas piacvezetője a biztonságos mobileszköz-menedzsment rendszerek piacának világszerte. [...] A cég stratégiája továbbra is szállítani a legjobb mobil eszközöket, mobilos biztonsági és eszközmenedzsment megoldásokat a BES 10-zel, többplatformos üzenetküldési megoldást adni a BMM-mel és kibővíteni a beágyazott rendszerek között a QNX adoptációját". - mondta Chen. A sorok között olvasva a BlackBerry tehát továbbra is számít a telefongyártó részlegre, nem kerül második vonalba a sikeresebb szolgáltatások mögött.

Mint ismeretes, a BlackBerry újabb drámai stratégia-váltáson van túl, a cég november közepén közölte, hogy már nem cél a vállalat értékesítése, helyette inkább független cégként kívánnak tovább működni. Vevő pedig lett volna, de csak egyes üzletágakra, a még mindig nagynak számító kanadai gyártót egyben egyik kérő sem akarta. - szétdarabolásról pedig a BlackBerry vezetése nem akart hallani. A cég ehelyett egymilliárd dollár friss tőkét vont be, amellyel stratégiai átpozicionálásának idejére finanszírozni tudja majd magát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.