:

Szerző: Koi Tamás

2013. november 6. 14:57

Korlátlan moziszolgáltatást indított a Telekom

Korlátlan mennyiségű filmet nézhetnek meg a Magyar Telekom interaktív tévé szolgáltatásának válogatott kínálatából azok a nézők, akik előfizetnek a havidíjas MoziKlub szolgáltatásra.

Fix havidíjért igénybe vehető filmcsomagot kínál előfizetőinek a Magyar Telekom, mely egyelőre csak korlátozottan vehető igénybe, korlátozott kínálat mellett, de a tervek szerint idővel vérbeli over the top szolgáltatássá válhat. A MoziKlub néven futó szolgáltatás így olyan, Magyarországon egyelőre nem elérhető, nagy sikerű havidíjas megoldások nyomdokaiban járhat, mint a Netflix vagy éppen a Hulu.

A MoziKlub azonban a Telekom közleménye szerint egyelőre csak szárnyait bontogató kezdeményezés a nagy nemzetközi példákhoz hasonlítva, így egyebek mellett fontos szempont, hogy a szolgáltatást egyelőre csak azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik a távközlési cég valamelyik interaktív tévészolgáltatására (Interaktív Sat TV vagy IPTV) amúgy is előfizettek már. Ezek a tévéelőfizetések már a megjelenésük óta (az IPTV-nél ez 2006-ra tehető) tartalmaznak video on demand szolgáltatást, vagyis videotékát, melyből eddig egyszeri kölcsönzési díj fejében, vagy bérletes rendszerben lehetett filmet kölcsönözni.

A most megjelent fix havidíjas szolgáltatás ugyanakkor a filmforgalmazókkal kötött szerződések keretében nem biztosít teljes hozzáférést a Telekom videotékájának kínálatához,a választékban a teljes repertoár nem egészen 10 százaléka, mintegy 60 alkotás szerepel, később azonban bővítést ígér a szolgáltató, valamint a nemzetközi modellhez igazodva nem csak egész estés filmek, hanem sorozatok is szerepelnek majd a kínálatban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltató mindezt havi 1500 forintos előfizetési díjért cserébe kínálja, melyből az év végéig az interaktív tv szolgáltatások ügyfelei kedvezményt kapnak. A jelenleg az Interaktív TV Videotékáján keresztül érhető szolgáltatás tervek szerint a jövő év során más platformokon, PC-, laptop-, tablet- és okostelefon-képernyőn, OTT környezetben is elérhető lesz nem csak a Telekom előfizetői számára.

A szolgáltató hasonló próbálkozása, a Moziaréna tavaly óta érhető el okostelefonokon, tableteken és egyes okostévéken, ebben az interaktív tévészolgáltatás teljes kínálata elérhető, a kölcsönzési díj pedig megegyezik a hagyományos VOD-kölcsönzési díjakkal. A szolgáltató eleinte telekomos előfizetéshez kötötte a Moziaréna használatát, ez a korlát azonban időközben megszűnt, a két rendszer, tehát az IPTV vagy Interaktív Sat TV szolgáltatások, valamint a Moziaréna platform közti teljes átjárhatósággal azonban a megjelenés óta adós a Telekom.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.