Szerző: Koi Tamás

2013. november 6. 14:57

Korlátlan moziszolgáltatást indított a Telekom

Korlátlan mennyiségű filmet nézhetnek meg a Magyar Telekom interaktív tévé szolgáltatásának válogatott kínálatából azok a nézők, akik előfizetnek a havidíjas MoziKlub szolgáltatásra.

HIRDETÉS

Fix havidíjért igénybe vehető filmcsomagot kínál előfizetőinek a Magyar Telekom, mely egyelőre csak korlátozottan vehető igénybe, korlátozott kínálat mellett, de a tervek szerint idővel vérbeli over the top szolgáltatássá válhat. A MoziKlub néven futó szolgáltatás így olyan, Magyarországon egyelőre nem elérhető, nagy sikerű havidíjas megoldások nyomdokaiban járhat, mint a Netflix vagy éppen a Hulu.

A MoziKlub azonban a Telekom közleménye szerint egyelőre csak szárnyait bontogató kezdeményezés a nagy nemzetközi példákhoz hasonlítva, így egyebek mellett fontos szempont, hogy a szolgáltatást egyelőre csak azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik a távközlési cég valamelyik interaktív tévészolgáltatására (Interaktív Sat TV vagy IPTV) amúgy is előfizettek már. Ezek a tévéelőfizetések már a megjelenésük óta (az IPTV-nél ez 2006-ra tehető) tartalmaznak video on demand szolgáltatást, vagyis videotékát, melyből eddig egyszeri kölcsönzési díj fejében, vagy bérletes rendszerben lehetett filmet kölcsönözni.

A most megjelent fix havidíjas szolgáltatás ugyanakkor a filmforgalmazókkal kötött szerződések keretében nem biztosít teljes hozzáférést a Telekom videotékájának kínálatához,a választékban a teljes repertoár nem egészen 10 százaléka, mintegy 60 alkotás szerepel, később azonban bővítést ígér a szolgáltató, valamint a nemzetközi modellhez igazodva nem csak egész estés filmek, hanem sorozatok is szerepelnek majd a kínálatban.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A szolgáltató mindezt havi 1500 forintos előfizetési díjért cserébe kínálja, melyből az év végéig az interaktív tv szolgáltatások ügyfelei kedvezményt kapnak. A jelenleg az Interaktív TV Videotékáján keresztül érhető szolgáltatás tervek szerint a jövő év során más platformokon, PC-, laptop-, tablet- és okostelefon-képernyőn, OTT környezetben is elérhető lesz nem csak a Telekom előfizetői számára.

A szolgáltató hasonló próbálkozása, a Moziaréna tavaly óta érhető el okostelefonokon, tableteken és egyes okostévéken, ebben az interaktív tévészolgáltatás teljes kínálata elérhető, a kölcsönzési díj pedig megegyezik a hagyományos VOD-kölcsönzési díjakkal. A szolgáltató eleinte telekomos előfizetéshez kötötte a Moziaréna használatát, ez a korlát azonban időközben megszűnt, a két rendszer, tehát az IPTV vagy Interaktív Sat TV szolgáltatások, valamint a Moziaréna platform közti teljes átjárhatósággal azonban a megjelenés óta adós a Telekom.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 03:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.