Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 30. 12:25

Két új tablet a Lenovo Yoga szériában

Két új androidos tablettel állt elő a Lenovo. A hengerszerű markolattal és tetszőleges szögben állítható támasszal felszerelt készülékek hardver tekintetében inkább a középkategóriához közelítenek, akkumulátoros üzemidejük azonban kiemelkedő.

Két Androidos tablettel egészítette ki Yoga szériáját a Lenovo. A Yoga Tablet 8 és a Yoga Tablet 10 neve a vállalat 360 fokban visszahajtható kijelzővel felszerelt notebookjaitól lehet ismerős, jelen esetben azonban az elnevezés a kihajtható támaszra utal, amit a készülékek alján elhelyezett hengerszerű markolatnál találunk meg. A támasz mindenféle szögben erősen tartja a táblagépet, így nem kell a Surface példájából ismert egy- vagy legfeljebb kétféle dőlésszög problémájától tartani.

A markolat a tabletek egy igen szembetűnő eleme, ami bár vaskosabbá teszi a készülékeket, cserébe kényelmes fogást kínál - függőleges helyzetben legalábbis - valamint extra helyet biztosít az akkumulátor számára, így a Tablet 8-at 6000 mAh-s, a Tablet 10-et pedig 9000 mAh-s egységgel szerelték fel. Ennek köszönhetően mindkét modell akár 16-18 órán keresztül is használható egyetlen feltöltéssel, ami igen figyelemreméltó teljesítmény a konkurens eszközökhöz képest

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A nevének megfelelően 8 hüvelykes kijelzővel érkező Yoga Tablet 8 és a 10 hüvelykes Tablet 10 is MT8125 SoC-ra épül, négymagos 1,2 gigahertzes Cortex-A7 processzorral, valamint 1 gigabájt RAM-mal. A tabletek 16 gigabájt belső tárhelyet kaptak, ami azonban microSD-kártyával akár 64 gigabájttal is bővíthető. A készülékeken 4.2.2-es Android rendszert találunk, a Lenovo saját grafikus felületébe öltöztetve. A kijelző felbontása mindkét táblagép esetében szerény, 1280x800 pixel, amiért a 178 fokos betekintési szög sem biztos hogy vigasztal. A kisebbik készülék 399, a nagyobb pedig 603 grammot nyom, amivel egyikük sem lóg ki a hasonló eszközök sorából. A tabletekbe microSIM-foglalat is került, noha a gyártó szerint a 3G támogatás csak “egyes régiókban” lesz elérhető. A hardver tehát erősen a középmezőny felé tart, amit úgy látszik a Lenovo az igényes felépítéssel és a komoly akkumulátoros üzemidővel igyekszik kompenzálni

A nyolchüvelykes készülék 249 dollárért lesz kapható, amivel a húsz dollárral olcsóbb Nexus 7-tel kel versenyre, amelyben erősebb hardvert és sokkal szebb kijelzőt találunk, noha a tablet kisebb, és akkumulátor szempontjából is elmarad a Yoga Tablet 8 mögött. A tízhüvelykes változat 299 dollárért lesz megvásárolható, ami viszont ebben a méretben egyáltalán nem tekinthető rossz árnak. A Lenovo legújabb táblagépei október végén már a boltokba kerülnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról