Szerző: Bodnár Ádám

2013. október 16. 12:51

Office 365-öt is lehet rendelni a Telekomtól

A Microsoft Office 365-öt is felvette a kínálatába a Telekom, a legnagyobb hazai távközlési cég kis- és középvállalati ügyfeleinek így már a redmondiak havidíjas irodai szolgáltatását is nyújtja. A vonzerő a magyar nyelvű telefonos és online támogatás lehet.

Havidíjas Office

Az ajánlatban az Office 365 Pro verziója szerepel, amelyben benne vannak a telepített kliensprogramok mindig legfrissebb verziói (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, stb.), ezek böngészőben futó változatai, a csoportmunkát és kommunikációs támogató szerverszolgáltatások (Exchange, Lync, SharePoint) legfrissebb verziói, illetve fiókonként 50 gigabájtos postafiók és tárhely - az online szolgáltatások 99,9 százalékos rendelkezésre állására pénzügyi garanciát is vállal a Microsoft. Emellett természetesen szabadon használhatók az Office 365 előfizetői számára idén elérhetővé tett, ingyenes mobilos kliensek Android és iOS operációs rendszereken.

A költségérzékeny kis- és középvállalatok a felhőből nyújtott előfizetéses szolgáltatás keretében ki tudják használni az Office szerverek nyújtotta képességeket, amelyeket eddig a kapcsolódó költségek és az üzemeltetéshez szükséges szakértelem hiánya miatt hanyagoltak, illetve az előfizetéses konstrukciónak köszönhetően könnyebben tudnak áttérni egy régebbi verziójú Office-ról. Egy 2012-es BellResearch-tanulmány szerint a hazai KKV-k 90 százaléka használ telepített Office-t, a legelterjedtebb verzió a 2007-es, ezt követi a 2003, illetve nem sokkal lemaradva a 2010. A megkérdezett cégek közel harmada még Office XP-n vagy ennél régebbi verzión ragadt, amelyhez már semmilyen támogatás nem érhető el évek óta.

A Telekom a Microsoft partnereként nagy kis- és középvállalati ügyfélbázissal rendelkezik, a cég saját, távközlési és informatikai szolgáltatásaival, kedvezményes készülékvásárlási akcióival egybe is tudja gyúrni az Office 365-öt, amely így csak egy tételként jelenik meg az ügyfelek számláján a többi között. "A Telekomnál következetesen alakítjuk, formáljuk a telekommunikációs és informatikai portfóliónkat, hogy minél szélesebb rétegét szolgálhassuk ki a kis- és középvállalkozóknak" - mondta a bejelentés kapcsán Lakatos Péter, a Telekom kis- és középvállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. "Szeptember közepétől kedvező, havi díjasan fizethető notebookokat kínálunk kkv ügyfeleinknek, valamint asztali számítógép- és monitorajánlattal is megjelentünk. Most, ezt toldjuk meg azzal, hogy egy bárhonnan elérhető, egyszerűen kezelhető irodai infrastruktúrát nyújtunk számukra."

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Microsoft a kezdetektől úgy tervezte az Office 365 szolgáltatást, hogy azt a partnerek is tudják értékesíteni, mondta el a HWSW-nek Nagy Levente, a vállalat üzleti szoftverekért felelős részlegének hazai vezetője. Korábban az értékesítési partnerek visszatérítést kaptak a havidíjból, az új Office 365 kiadással együtt viszont megjelent egy olyan konstrukció is, amelynek keretében a felhőszolgáltatást akár saját szolgáltatásokkal együtt kínálhatják a Microsoft-partnerek az ügyfeleiknek, lényegében tetszőleges áron.

Magyar nyelvű support!

A Telekom ajánlatának szépséghibája, hogy nélkülözi az Office 365 használatalapú számlázásának rugalmasságát. A Microsofttól közvetlenül vásárolt Office 365 esetében lehetséges akár havi előfizetés is, azaz egy felhasználó számára ilyen rövid időre is megvehető a szolgáltatás - ez nagy előny lehet, ha a cég létszáma gyorsan változik- , a Telekomtól megvett csomagban azonban egy évre el kell köteleznie magát az ügyfélnek még akkor is, ha a felhasználónkénti 46800 forintos nettó éves díjat havi részletekben egyenlíti ki az az ügyfél, aki legalább 6 hónapja előfizetője a cég valamelyik szolgáltatásának.

A vásárlás és aktiválás sem annyira egyszerű és magától értetődő, mint a Microsofttól vett Office 365 esetén, ahol elég felmenni a cég weboldalára, kiválasztani a megfelelő csomagot, megadni a felhasználók számát és egy bankkártyával megvenni az előfizetést, a Telekom esetében külön ajánlatkérés kell, az értékesítők pedig két napon belül felveszik a kapcsolatot a megrendelővel, olvasható a vállalat weboldalán.

Ugyanakkor jó hír, hogy az Office 365 szolgáltatáshoz a Telekom biztosítja a korlátlan telefonos és online támogatást, méghozzá magyar nyelven - ez a lépés sok olyan céget terelhet a felhőszolgáltatás felé, akik korábban azért nem váltottak, mert nem szerettek volna probléma esetén idegen nyelvű ügyfélszolgálattal kapcsolatba kerülni. Emellett a beüzemeléshez is segítséget nyújtanak a Telekom munkatársai.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról