Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Örülhet, aki szereti, ha kifagy a Facebook app

Dojcsák Dániel, 2013. október 14. 16:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Ha valaki úgy érzi, hogy nem csinál elég furcsaságot a telefonján a Facebook alkalmazás, nem fagy ki elégszer és nem meríti kellő mértékben az akkumulátort, akkor itt a lehetőség, hogy fokozza a kiszámíthatatlanságot és csatlakozzon a korai tesztelőkhöz.

Néhány hónappal ezelőtt vezette be a Facebook az androidos közönség számára a béta csatornára váltás lehetőségét. Azóta bárki átkapcsolhatja fiókját béta üzemmódba és az okostelefonos, illetve tabletes app előzetesét használhatja a stabil verzió helyett. A bétában megjelent egy menüelem, amiből közvetlenül lehet visszajelzést küldeni a fejlesztőknek, illetve bizonyos funkciók és képességek hamarabb jelennek meg - előfordul, hogy hibásan. Az alfa változat ugyanezt viszi még mélyebbre, a tesztfunkciók, változtatások kezdetlegesek, a fagyások mindennaposak, cserébe viszont a legelsők között lehet hozzáférni az újításokhoz, illetve kis szerencsével a fejlesztés különböző nyomvonalai, próbálkozások, útkeresés is nyomon követhető.

“Az alfa verzió nem szívbajosoknak való, funkciók jönnek, funkciók mennek, bizonyos pontokon a program kifagy, a dizájn pedig számtalan iteráción megy át” - írta az erről szóló blogposztban Christian Legnitto, a Facebook mobil kiadásokért felelős szoftvermérnöke. Az alfa változat tükrözi a tesztelés és a kísérletezés hangulatát, a program teljesen másképp viselkedik, mint ahogy az végül az átlagos felhasználók számára tálalva lesz.

A júniusban bejelentett béta programnak mostanra több mint 1 millió felhasználója van 150 országból, akik naponta 1000-nél több visszajelzést küldenek be. A készülékek, amiken a béta szoftver fut, több mint 50 gyártótól származnak és az Android különféle funkciói minden variációban megtalálhatóak rajta, illetve a hálózati kondíciók is igen változatosak.

Ugyan az alfa verzióban biztosan nem várhat a Facebook 1 millió felhasználót, ennél sokkal kevesebb kalandor van, akik elviselnék, hogy a felhasználói élmény kiszámíthatatlan és rossz legyen, de ennek ellenére a zárt alfához képest biztosan sokkal sokrétűbb tesztkörnyezet jön létre. Ennek pedig többek között az lehet a hozománya, hogy már a kezdeti fázisban sokkal jobban látják majd a mérnökök, hogy jó irányba haladnak-e.

Az alfa tesztelői csoporthoz a bétához hasonló módon lehet csatlakozni, a pontos lépéseket a hivatalos Facebook blogbejegyzésben lehet olvasni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.