Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Összevonja piactereit a Microsoft

Dojcsák Dániel, 2013. szeptember 27. 13:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft bejelentette, hogy hamarosan összevonja a Windows Phone Store és a Windows Store felületeket egy közös alkalmazás piactérré. A döntés jogosságát valószínűleg senki nem fogja megkérdőjelezni, az persze kérdéses, hogy a két, külön-külön viszonylag sikertelen térből hogyan lesz közös siker.

A Verge számára egy belsős forrás jelezte, hogy Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjáért felelős vezetője a változást egy belső megbeszélésen jelentette be tegnap több ezer Microsoft alkalmazott előtt. Myerson mondandójának középpontjában a Windows és a Windows Phone következő kiadásai álltak. A Windows Phone 8.1 mellett a Windows 8.1 is kap egy különleges frissítést, mindkettő 2014 tavaszán várható majd.

Az említett megbeszélésen a forrás szerint sajnos valódi technikai információ nem hangzott el azzal kapcsolatban, hogyan is képzeli a Microsoft összevonni a két különböző platform különböző alkalmazáspiactereit. Arról sem esett szó, hogy az összevonás csak egy logikai rendezés lesz vagy esetleg van bármi esély arra, hogy a Windows Phone alkalmazások fussanak Windows alatt az új rendszerben vagy ugyanez visszafelé. A vezető korábban már nyilvánosan kommentálta a témát, igaz akkor csak annyit mondott, hogy a Windows RT verzió jövőjét az okostelefonoknál és a kis tableteknél látja. Akkor Myerson azt sulykolta, hogy a mobilok megnőttek és híd épült a tabletek és az okostelefonok közé, a Microsofttól pedig lehet számítani a jövőben több ARM-alapú tabletre, ami az okostelefonos ökoszisztéma kiterjesztése lenne.

Egyesek szerint a Microsoft az Apple mintáját akarja követni, mégpedig úgy, hogy a különböző form faktorok közös alkalmazás-piacteren osztoznak, ahol a tablet specifikus alkalmazások nem jelennek meg az okostelefonos listában, de a mobilra készített appok skálázódnak a nagyobb kijelzőre is. A Microsoft hosszú ideje ígérgeti a közös platformot, sőt, Myerson egészen odáig ment korábbi nyilatkozataiban, hogy “minden alkalmazás, amit a végfelhasználóknak adunk, elérhető kell legyen minden eszközünkön”.

A teljes átjárhatósághoz a Microsoft univerzumában ráadásul számításba kell venni az Xbox Live-ot és annak piacterét is a meglévő Xbox 360 és a hamarosan megjelenő Xbox One esetében is. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az új Xbox képes lesz-e majd futtatni a Windows 8-as alkalmazásokat, mindenesetre a Microsoft számára komoly feladat lesz rendet rakni az elmúlt pár évben összezavarodott, széttöredezett platformjai és fejlesztői környezetei között.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.