Szerző: Dojcsák Dániel

2013. szeptember 20. 15:24

Megemeli a régi előfizetők sávszélességét is a UPC

A UPC nemrégiben jelentette be, hogy a korábbi 120 helyett 240 Mbit/s maximum letöltési sávszélesség érhető el kábeltévés hálózatán a lakossági előfizetők számára. A bejelentéskor azonban úgy tűnt, a meglévő előfizetőknek nem növekszik automatikusan a sebesség.

A szolgáltató ma délután kiadott közleménye szerint a régi ügyfeleknek sem kell egyesével csomagot váltania, hanem a szolgáltató - talán az előfizetői nyomásnak engedve - hozzáigazítja a régebben megvásárolt internetcsomagokat a néhány héttel ezelőtt bejelentett új verziókhoz. Így körülbelül 100 ezer előfizető adminisztráció nélkül kaphat nagyobb sávszélességet a meglévő szerződésén belül. A növekedés mértéke csomagtól függően eltérhet, maximum másfélszeres a legkisebb csomagnál, a nagyobbaknál ennél kisebb lesz a különbség.

Az átállítás nem történik meg azonnal, hanem fokozatosan, egészen október végéig húzódik. Akik türelmetlenek, azoknak érdemes néhány naponta újraindítania a modemet és nyomkodni a speedtest.net oldalon a gombot. Egyeseknek viszont már most érzékelhető a változás, a szolgáltató közleménye szerint az átállítás a központokban már elkezdődött.

A folyamat befejeztével senki nem marad majd a régi csomagokban, az új és a meglévő előfizetők egységes szolgáltatást kapnak, valószínűleg egységes áron. Bár egységesnek nehéz lenne mondani az árakat, mert az akciós árazás erősen függ a megrendelt többi szolgáltatás mennyiségétől és minőségétől, a vállalt hűség idejétől, illetve akár attól is, hogy van-e társasházi vagy egyéb kedvezmény.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Fiber Power csomagok eddigi letöltési sebességei 10-ről 15 megabitre, 25-ről 30-ra, az 50-es csomag esetében pedig 60 megabit/másodperce emelkednek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a UPC kábelhálózatán nyújtott legkisebb Fiber Power internet sebesség 15 megabitre változik, és a UPC-előfizetők 93 százaléka már 30 Mbit/s vagy annál magasabb sebességgel tölthet le a jövőben.

Mivel 120-as csomag továbbra is elérhető, ezért az eddigi 120-as csomagok előfizetői ne várják, hogy átkerülnek a 240 megabites csomagba, az az eddigi kínálat felé érkező újabb szint, régi előfizetőként ehhez csomagot kell váltani.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról