Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 6. 11:43

Megérkezett a Belkin első Linksys routere

Az új Linksys Smart Wi-Fi AC1900 router immár a Belkin gondozásában érkezik, miután a vállalat márciusban a Linksys teljes jogú tulajdonosa lett. A kétsávos, IEEE 802.11ac szabványt is támogató készülék októberben lesz kapható.

Bejelentette első Linksys routerét a Belkin. A vállalat márciusban vásárolta meg a Linksys márkát, új készülékéről az EA6900-ról (más néven Linksys Smart Wi-Fi AC1900) pedig csütörtökön a berlini IFA kiállításon rántották le a leplet. A kétsávos router egyszerre két hálózatot is képes működtetni, (egyet IEEE 802.11ac szabvánnyal, és egyet IEEE 802.11n-nel) ezen felül 3x3-as, azaz három párhuzamos streamen képes adatot továbbítani, és fogadni, a 802.11ac hálózat esetében 1,3 Gbps, 802.11n-nél pedig 600 Mbps sebességgel.

Az EA6900 a Broadcom új 256 QAM lapkáját használja, ami 200 Mbps-ot biztosít, spatial streamenként, a korábbi 64 QAM modell 150 Mbps-ával szemben. Ahogy a 802.11ac szabványnak megfelelő routerektől várható, az új Linksys készülék is beamforming technológiával érkezik, ami komoly sebességet és nagy hatótávolságot ígér azáltal, hogy folyamatosan figyeli, és optimalizálja a Wi-Fi sugárzás irányát és formáját.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Smart Wi-Fi Router AC1900-ben ezen felül egy 800 megahertzes kétmagos processzort is találunk, valamint egy USB 3.0 és egy USB 2.0 portot adataink megosztásához, továbbá 4 darab gigabites Ethernet-csatlakozót és három levehető dipólus antennát, amit sok gyártó - a teljesítmény rovására - inkább igyekszik elrejteni. A routerből a nyomtatómegosztás funkció sajnos kimaradt, az USB portok használata az adattárolókra kell, hogy korlátozódjon.

A készülékhez jár egy Linksys Smart Wifi felhasználói fiók és mobil alkalmazás is, amellyel távolról is hozzáférhetünk és beállíthatjuk az otthoni hálózatot. A Belkin emellett egy új USB WiFi adaptert is bemutatott, ez a Linksys Wireless-AC (WUSB6300), amely kétsávos, dual-stream adapter 802.11ac-képes és 69 dollárért lesz megvásárolható. A Smart Wi-Fi Router várhatóan októberben, 249 dolláros áron kerül a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról