Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 2. 14:55

"Mindenható" gomb androidos telefonokra

Új fizikai gombbal egészíti ki az androidos okostelefonokat a Pressy névre hallgató Kickstarter-prokekt. Az egyszerű kezdeményezés a közösségi oldalon kevesebb mint 24 óra alatt összegyűjtötte a kívánt összeget.

Újabb taggal gazdagodott azon Kickstarter projektek sora, amelyek egyetlen nap alatt összekalapolták a fejlesztőik által megjelölt összeget: a Pressy nevű kezdeményezés 24 óra alatt a kivitelezéshez szükséges 40 ezer dollár helyett mintegy 108 ezer dollárt gyűjtött össze. A közösségi finanszírozó oldal legújabb sikersztorija, amilyen egyszerű koncepció, fejlesztői olyan nagyra törő elnevezéssel illették: “a mindenható Android-gomb”.

Lényegében a Pressy pontosan ez: egy gomb. Méghozzá egy jackdugó végén, amelyet egy androidos okostelefon fülhallgató-kimenetéhez csatlakoztatva a készülék egy új fizikai gombbal egészül ki, amelyhez gyakorlatilag bármilyen feladat rendelhető. De nem kell egyetlen funkciónál megállni, különböző parancsok adhatók egyszeri vagy kétszeri, illetve hosszú megnyomásra. A kis eszköz különösen hasznos lehet ha például gyorsan akarunk fényképet készíteni, mivel átugorja az olyan időrabló feladatokat mint a zárképernyő feloldása, és a megfelelő alkalmazás megkeresése. Természetesen ha ehhez ki kell rángatnunk a fülhallgatót a bemenetből, és táska mélyén elkavarodott Pressy után kutatnunk, akkor jobban járunk a hagyományos módszerrel.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A működtetéshez szükséges ingyenes alkalmazást letöltve az alapértelmezett funkciók között van a zseblámpa bekapcsolása egy rövid megnyomással, a normál, illetve néma üzemmód közötti váltás egy hosszú nyomással, valamint a fotóalkalmazás megnyitása dupla kattintásra. Az app ráadásul akkor is hasznos, ha a bemenetet épp a headset foglalja el, ugyanis annak gombjaihoz is társíthatók vele különböző feladatok.

A projektet támogató fejlesztők számára ráadásul a Pressy API ingyenes, így azok saját alkalmazásaikhoz is felhasználhatják a gomb kínálta lehetőségeket. A Pressy app a régebbi Android-verziókkal is kompatibilis, egészen a 2.3-ig visszamenőleg. Egy Pressy-gomb 17 dollárba kerül, 25 dollárért pedig több szín közül is választhatunk, továbbá egy kulcstartó is jár majd hozzá, amelyben az eszköz használaton kívül tárolható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról