:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 29. 11:00

Itt a Nintendo új mobil konzolja, a 2DS

A Nintendo 3DS olcsóbb változatának is felfogható a Nintendo 2DS, a japán konzolgyártó legújabb terméke, amelyről tegnap rántotta le a leplet a cég és október 12-én kezdi el a forgalmazását. A vállalat a Wii U árából is engedett egy kicsit.

A 3DS az utóbbi idők egyik legérdekesebb Nintendo kézigépe, a 2DS pedig ezt teszi még megfizethetőbbé. A legfontosabb különbség, hogy a 3DS-szel ellentétben a 2DS kijelzője nem alkalmas 3D megjelenítésre, ezzel sokat lehet spórolni, a másik fontos eltérés, hogy a vállalat megszabadult a 3DS összecsukható kialakításától, a 2DS fixen egybeépítve tartalmazza a két kijelzőt. A beépített hangszórókból is lespórolt a Nintendo egyet.

A fentieket leszámítva a 2DS hardvere megegyezik a 3DS-ével, megmaradt rajta a két kamera és a Wi-Fi vezérlő is, és ugyanazokat a játékokat futtatja, mint a 3D megjelenítésre is képes elődje. Hozzáférhető a készüléktől a Nintendo eShop is. Az új konzol mindössze 129 dollárba kerül majd 4 gigabájtos SD-kártyával és kék, illetve vörös színben lesz megvásárolható kezdetben. A 3DS ára jelenleg 169 dollár, vagyis az új jövevény 40 dollárral lesz olcsóbb, ami jelen esetben majdnem pontosan 25 százalékot jelent. Igaz, ez nettó ár.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A 2DS nem csak azért lehet érdekes a piac számára, mert olcsóbb a 3DS-nél, hanem azért is, mert a 3D kijelző hiánya miatt nem vonatkoznak rá azok a korlátozások, amik a 3DS-re. Amint az ismert, a 3DS-t a legfiatalabb korosztálynak (7 év alattiaknak) azért nem ajánlja a Nintendo, mert a 3D kijelző hosszas bámulása problémás lehet a szem és a látás fejlődése szempontjából. Igaz, hogy egy csúszka segítségével a konzolon változtatható a térérzet "mélysége" és ki is kapcsolható a 3D megjelenítés, de ezt a gyerekek egyszerűen vissza tudják kapcsolni, illetve akár véletlenül is aktiválhatják. A cég ezzel pont a legfiatalabb felhasználókat vesztette el, hozzájuk a 2DS segítségével ismét eljuthat.

A japán konzolgyártó azt is bejelentette tegnap, hogy az eladások felpörgetése érdekében csökkenti a Wii U árát. Az időzítés nem véletlen, a Wii U eddig egyáltalán nem fogyott a várt mértékben, az ősszel pedig két új versenytársat is kap a PlayStation 4 és az Xbox One "személyében". A gép árát szeptember 21-én viszi le a cég, mégpedig egészen 50 dollárral, így a 32 gigabájtos Deluxe csomagot 299 dollárért lehet majd megvenni, az eddig 299 dolláros alapcsomagot pedig a készletek elfogytáig értékesítik. A Wii U így 100 dollárral lesz olcsóbb a PS4-nél és 200 dollárral kerül majd kevesebbe az Xbox One-nál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 11:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.