Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 29. 11:00

Itt a Nintendo új mobil konzolja, a 2DS

A Nintendo 3DS olcsóbb változatának is felfogható a Nintendo 2DS, a japán konzolgyártó legújabb terméke, amelyről tegnap rántotta le a leplet a cég és október 12-én kezdi el a forgalmazását. A vállalat a Wii U árából is engedett egy kicsit.

HIRDETÉS

A 3DS az utóbbi idők egyik legérdekesebb Nintendo kézigépe, a 2DS pedig ezt teszi még megfizethetőbbé. A legfontosabb különbség, hogy a 3DS-szel ellentétben a 2DS kijelzője nem alkalmas 3D megjelenítésre, ezzel sokat lehet spórolni, a másik fontos eltérés, hogy a vállalat megszabadult a 3DS összecsukható kialakításától, a 2DS fixen egybeépítve tartalmazza a két kijelzőt. A beépített hangszórókból is lespórolt a Nintendo egyet.

A fentieket leszámítva a 2DS hardvere megegyezik a 3DS-ével, megmaradt rajta a két kamera és a Wi-Fi vezérlő is, és ugyanazokat a játékokat futtatja, mint a 3D megjelenítésre is képes elődje. Hozzáférhető a készüléktől a Nintendo eShop is. Az új konzol mindössze 129 dollárba kerül majd 4 gigabájtos SD-kártyával és kék, illetve vörös színben lesz megvásárolható kezdetben. A 3DS ára jelenleg 169 dollár, vagyis az új jövevény 40 dollárral lesz olcsóbb, ami jelen esetben majdnem pontosan 25 százalékot jelent. Igaz, ez nettó ár.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A 2DS nem csak azért lehet érdekes a piac számára, mert olcsóbb a 3DS-nél, hanem azért is, mert a 3D kijelző hiánya miatt nem vonatkoznak rá azok a korlátozások, amik a 3DS-re. Amint az ismert, a 3DS-t a legfiatalabb korosztálynak (7 év alattiaknak) azért nem ajánlja a Nintendo, mert a 3D kijelző hosszas bámulása problémás lehet a szem és a látás fejlődése szempontjából. Igaz, hogy egy csúszka segítségével a konzolon változtatható a térérzet "mélysége" és ki is kapcsolható a 3D megjelenítés, de ezt a gyerekek egyszerűen vissza tudják kapcsolni, illetve akár véletlenül is aktiválhatják. A cég ezzel pont a legfiatalabb felhasználókat vesztette el, hozzájuk a 2DS segítségével ismét eljuthat.

A japán konzolgyártó azt is bejelentette tegnap, hogy az eladások felpörgetése érdekében csökkenti a Wii U árát. Az időzítés nem véletlen, a Wii U eddig egyáltalán nem fogyott a várt mértékben, az ősszel pedig két új versenytársat is kap a PlayStation 4 és az Xbox One "személyében". A gép árát szeptember 21-én viszi le a cég, mégpedig egészen 50 dollárral, így a 32 gigabájtos Deluxe csomagot 299 dollárért lehet majd megvenni, az eddig 299 dolláros alapcsomagot pedig a készletek elfogytáig értékesítik. A Wii U így 100 dollárral lesz olcsóbb a PS4-nél és 200 dollárral kerül majd kevesebbe az Xbox One-nál.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 23:02

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.