Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 27. 14:11

A frankfurti tőzsdére megy a BTel

A Budapesti Értéktőzsde mellett mától Frankfurtban is lehet kereskedni a cég papírjaival. A cég további tőkét vonna be.

A Business Telecom Nyrt. (BTel) ma a frankfurti tőzsde parkettjére lépett. A társaság a Budapesti Értéktőzsdén továbbra is jelen lesz, a kettős listázás célja, hogy a szigorú németországi megfeleltetés alapján a társaság tőkepiaci tervei mellett a BTel-részvények likviditását és stabilitását is támogassa. Ebből az alkalomból a BTel bemutatkozik az egyik legrangosabb európai tőkepiaci szakmai eseményen, a Frankfurtban idén tizenegyedik alkalommal megrendezett SCC_ Small Cap Conference rendezvényen is.

Augusztus 27-től a kecskeméti székhelyű Business Telecom Nyrt. részvényeit a frankfurti tőzsdén is jegyzik. A tavaly májusban a Budapesti Értéktőzsde parkettjére lépő távközlési szolgáltató közgyűlése áprilisban hagyta jóvá a német tőkepiaci megjelenést abban a reményben, hogy a frankfurti tőzsdei listázás egyaránt támogatja a Magyarországon forgó, illetve a később bevezetésre kerülő a papírok likviditását és stabilitását.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t?

A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

Miért érdemes felvenni meglévő IT kompetenciád mellé az "AI"-t? A november 29-i kraftie meetup erre a fontos másodlagos vagy kiegészítő kompetenciára fókuszál.

"A BTel eddig kilenc kötvénykibocsátást hajtott végre úgy, hogy a bevont forrásokat előkészített, gyors megtérülésű beruházásokba fektette, folyamatosan növelve a cég eredményességét és árbevételét" - mondta el Beier András, a Business Telecom befektetői kapcsolatokért felelős igazgatója. "Pontosan ezt a modellt követjük azzal, hogy lehetőséget teremtünk a nemzetközi tőkepiaci kilépésre. A BTel tőzsdeérettségét a mozgalmas és konzervatív német piacon bemutatni önmagában is komoly érték; forrásbevonási lehetőségként pedig logikus következő lépés és jó alap a növekedés sikeres folytatásához."

A BTel frankfurti tőzsdére lépése alkalmából a vállalat bemutatkozik a Németországban tőzsdén jegyzett kisvállalatok konferenciáján, Európa egyik legrangosabb független tőkepiaci szakmai eseményén, az SCC_ Small Cap Conference rendezvényen is, amelyre a héten kerül sor Németország pénzügyi központjában.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról